1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ZEHİRİ İSTANBUL'DAN 'UÇURT'MADILAR!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

ZEHİRİ İSTANBUL'DAN 'UÇURT'MADILAR!

A+A-

ZEHİRİ İSTANBUL'DAN 'UÇURT'MADILAR!

 

Maşallah bizim çocuklar bir yerde değil, her yerde varlar. Bir bakıyorsun Habur'da, bir bakıyorsun Gürbulak’ta, bir bakıyorsun İzmir’de, bir bakıyorsun İSTANBUL'da çöküveriyorlar kaçakçının üzerine. Şu kapıda bir şey olmuyor, bu kapıda kaçak, hile, hurda yok' diyenlere nazire yapıp patlatıveriyorlar şamarı itin, uğursuzun, kaçakçının yüzüne...

 

'İSTANBUL'DA BİR ŞEY YOK' MU DEDİNİZ?

 

Aha alın size sıcacık, dumanı üzerinde bir operasyon haberi. İSTANBUL'dan. Durun altını çizeyim... Neredenmiş? Evet İstanbul'dan. Hani İSTANBUL'da bir şey yok falan diyorlar ya yazılarımı okuyanlar onlara gelsin bu satırlar...

İstanbul Gümrük Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Havalimanı Gümrük Muhafaza Ekipleri Gerçekleştirdikleri Operasyon Sonucu, İstanbul'dan Makedonya'ya gidecek eroin hammaddesine hem de 1 tona yakın eroin hammaddesine el koydular. Hem de ne koymak.. Hani balyozla sinek ezer misali.. Bakalım detaylara..

 

BAKANLIK AÇIKLADI

 

Gümrük Muhafaza ekipleri, Makedonya ile ortak uluslararası operasyon yürüterek, uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddeleri Türkiye üzerinden Makedonya'ya göndermek isteyen şebekeye büyük darbe vurdu. Türkiye ve Makedonya gümrük muhafaza ekipleri başarılı bir uyuşturucu operasyonuna imza attı.

 

İSTANBUL Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin Makedonya ile ortaklaşa yürüttükleri uluslar arası operasyonda, uyuşturucu madde yapımında kullanılan 1 ton 105 kilogram kimyasal madde ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı.

 

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince istihbarat bilgi sistemleri üzerinden gerçekleştirilen risk analizi ve kontrollerde, Çin'den gönderilen ve Türkiye üzerinden transit olarak Kuzey Makedonya'ya ulaştırılmak istenilen bir kargo riskli bulundu.

 

LABORATUAR 'P2P' MADDESİ' DEDİ

 

Ekiplerin söz konusu kargodan aldıkları numune, Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvarında analiz edildi. Analizde, söz konusu kimyasal maddenin, beyan edildiğinin aksine uluslar arası sözleşmeler kapsamında kontrole tabi olan, ulusal mevzuatta da Sağlık Bakanlığı’nın kontrolüne tabi "P2P" maddesi olduğu tespit edildi. Bu maddenin, amfetamin ve metamfetamin cinsi uyuşturucu madde yapımında kullanılan bir madde olduğu belirlendi.

 

İSTİHBARAT TÜRKİYE'DEN…

 

Gümrük Muhafaza birimlerince Kuzey Makedonya makamlarıyla gerçekleştirilen temaslar neticesinde uluslar arası ortak operasyon için düğmeye basıldı. İstihbaratı Türkiye verdi, Makedonya 2 kişiyi yakaladı. Maddenin alıcılarının tespiti ve diğer uluslar arası bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla, Türk gümrük muhafaza teşkilatı, varış ülkesi Makedonya'nın gümrük ve emniyet teşkilatları ve iki ülkenin ilgili başsavcılıkları arasında yürütülen iş birliği çerçevesinde, Güneydoğu Avrupa Kanun Uygulama Merkezi tarafından koordine edilen bir uluslararası kontrollü teslimat uygulaması gerçekleştirildi. Kargonun Üsküp'e ulaşmasını takiben gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

 

‘50 MİLYON AVRO’

 

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski operasyona ilişkin olarak yaptığı açıklamada, uyuşturucuyla mücadele konusunda Türk makamlarıyla gerçekleştirilen iş birliğine vurgu yaptı. Spasovski, bu uyumlu çalışma neticesinde Üsküp'te, 50 Milyon Avro değerinde uyuşturucu üretiminde kullanılabilecek 1 tonu aşkın kimyasal maddenin ele geçirildiğini belirtti.

 

DEMEK Kİ NEYMİŞ?

 

Demek ki kolluk görevlisi isen 'orada bu yok burada şu yok, o kapı temiz, bu kapı kirli' demeyeceksin. Ya ne yapacaksın kapının avukatlığının yerine, işini yapacaksın.

 

BU OPERASYONU BAŞARI İLE YÜRÜTEN VE UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARINA AMAN VERMEYEN BAŞTA İSTANBUL GÜMRÜK VE DIŞ TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ UHDESİNDEKİ TÜM GÖREVLİLER OLMAK ÜZERE, GÜMRÜK MUHAFAZA PERSONELİNE ÜLKEM VE ACİZANE ŞAHSIM ADINA MÜTEŞEKKİRİM…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum