1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. ŞEHİTLERİMİZİN ARDINDAN..
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

ŞEHİTLERİMİZİN ARDINDAN..

A+A-

ŞEHİTLERİN ARDINDAN..

YİNE AYNI TERANE

Ve kahpe teröre verilmiş 13 Can. Bu ne ilk, ne de son olacak ama yaşanılanlar hep aynı terane.. Sabah radyoyu açıyorsunuz; önce 13 canın katledildiğini şehit olduğunu duyuyorsunuz haber bülteninde..  Haber bitti mi, hemen ardından aynı terane. Ver şarkıyı çal türküyü. Sanki hiç bir şey olmamış gibi. Oysa 13 can katledilmiş! Hadi diyorsunuz haber kanallarına bakalım belki orada bir ciddiyet, bir sağduyu vardır diye. Yok! Orada da bildik şeyler yani aynı terane. Efendim saldırının zamanlaması çok ilginçmiş. Allah, Allah niye ilginç diye haberi izlemeye devam ediyorsunuz; ilginç olan bir şey yok!

Eli kanlı örgüt 1984 yılından bu yana öldürüyor. Hangi zamanlama? Çok ama çok ünlü adı da Türk Basınının amiral gazeteleri diye anılan gazetelere bakıyorsunuz; kocaman puntolarla atılmış başlıklar tam da demokratik açılım ve yeni anayasa çalışmaları sürerken olmuş bu saldırı Allah Allah kel alaka. Dedik ya, üstte kanlı örgüt 1984 yılından bu yana öldürüyor ne ilgisi var anayasa ile demokratik açılımla.. Yalnız asker de değil; kadın çoluk çocuk önüne ne gelirse.. Örgüt istediği zaman vuruyor. Hem de güpegündüz. Hem de bir hafta önce iki askeri kaçırdığı bölgede..

Göreceksiniz aynı terane..

Yazıyı yazdığım saatlerde, şehitler için tören düzenlenmesine daha zaman var. Ama ben size neler olacağını hemen yazayım; çünkü 1984 yılından bu yana hep aynı terane. Aynen böyle diyecekler: “Şehitlerin kanı yerde kalmayacak! Terörle mücadelemiz aralıksız sürecek..” Açılım ardından saçılım falan filan yukarı da dedik ya hep aynı terane.. Sonra bindirecekler Diyarbakır’dan 13 delikanlıyı, vatan evladını, bedenine kor gibi alev düşen ana kuzularını doğru memleketlerine.. Gördünüz mü hiç şehit cenazesi bilmem. Ben çok gördüm. Bakın anlatayım neler olacağını çünkü aynı terane.. Musallaya konulacak o gözünün içine bakılarak büyütülen 20 yaşındaki al bayrağa sarılı körpecik beden. Sonra anacağı, babacığı, kardeşleri gelecek ve sarılacak o tahta tabut içerisindeki cansız bedene. Ardından namaz ve hoca seslenecek; ‘Şehide hakkınızı helal ediyor musunuz?’ diye..

Evli evine köylü köyüne..

Sonra ne mi olacak? Taabi ki aynı terane. Hamasi nutuklar, hep aynı sözler, cenaze namazı, şehit naşının top arabasını konulması ve defin. Peki, sonra ne olacak? Tamam onu da yazayım evli evine köylü köyüne.. Ateş düştüğü yeri yakacak yine. Akşam radyo ve televizyonlarda şarkı, türkü, kısacası laylayloma devam. Sanki hiç ama hiçbir şey olmamış gibi. Sanki 13 can, 13 ana kuzusu, 13 körpe beden kahpe kurşunlara şehit olmamış gibi. Buraya yazıyorum bir iki gün sonra da PKK bağlantılı siyasiler çıkacak ortaya ‘ÖZERKLİK İSTİYORUZ’ diye..

Zihinlere kazınsın diye hatırlatma!

Yazımızın sonuna da, belki zihinlere kazınır diye bir istatistikî bilgi ya da bir hatırlatma yazayım dedim. Buyurun okuyun efendim.

MEDYADAN:

PKK Terör Örgütü’nün 26 yıllık kanlı eylemlerinin sonuçları..

Türkiye, PKK'nın ilk eyleme başladığı 1984'ten 22 Haziran 2010'daki Halkalı saldırısına kadar 6 bin 653 şehit verdi. Demokratik açılımın başlangıcından bu yana, terörle mücadelede verilen şehit sayısı 134’e ulaşırken; Türkiye bölücü teröre 26 yıl içinde toplam 6 bin 653 şehit verdi. Bu dönem içinde 5 bin 687 vatandaş da hayatını kaybetti. Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre; PKK’nın ilk silahlı saldırısını düzenlediği 1984’ten Mart 2009’a kadar asker, polis ve geçici köy korucularından oluşan toplam 6 bin 520 kamu görevlisi şehit oldu. Mart 2009’dan bu yana da 134 kişi daha şehit verildi. Böylece 1984 ile 22 Haziran 2010 günü Halkalıda gerçekleştirilen bombalı saldırı dâhil tüm şehitlerin sayısı 6 bin 654 oldu. PKK terörü, şehit, hayatını kaybeden vatandaş ve ölü ele geçirilen terörist olarak toplam 41 bin 828 insanın hayatına mal oldu. 26 yıl boyunca toplam 21 bin 615 kişi de yaralandı. Böylece PKK ile mücadele sırasında 63 bin 443 kişi ölü veya yaralı olarak doğrudan zarar gördü. PKK terörü binlerce ailenin acılar içinde yaşamasına sebep olurken, bazı analistlere göre ekonomik maliyeti 300 milyar dolar olarak tahmin ediliyor..

diyarbak.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.