1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. -AMBARLI YİNE AMBARLI-
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

-AMBARLI YİNE AMBARLI-

A+A-

-AMBARLI YİNE AMBARLI-

AMBARLI AMBARLI OLALI BÖYLESİNİ GÖRMEDİ..

OTOYOL ÜZERİ DEPOLAMA ALANI KURULUYOR!!

‘AMBARLI GÜMRÜĞÜ’ KAPANIN ELİNDE KALIYOR!..

GEÇİCİ DEPOLAMA İZİNLERİNİ KİMLER ALIYOR?

 

Önce sağlık ve mutluluk dileklerimle başlamak istiyorum bu haftaki yazıma.. Sonra da şu bizim derdi tasası hiç bitmeyen, çekilesi çilesi varmış Ambarlı Gümrüğü’ne getirmek istiyorum konuyu..

Ambarlı Gümrüğü ile ilgili yolsuzluk, kayırma ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak yazdıklarımı okurlarım, yol arkadaşlarım çok iyi bilirler. Okurlarım yazılarım sayesinde Ambarlıdaki cambazları, yetim hakkı yiyenleri de yakından tanırlar. Allah’ın izniyle, sizlerden de aldığım güçle tanımaya da devam edecekler.. Dedik ya bu haftaki yazımızın konusu yine Nam-ı değer Ambarlı Gümrüğü diye.. Sözü fazla uzatmadan hemen girelim konuya. Bana gönderdiği maillerine itibar ettiğim, maillerinin içeriği hepsi doğru çıkan bir arkadaşımın satırlarını aktaracağım size yazımda.. Yine birileri Ambarlıdaki iddiaları, dönen dolapları görsün ve iddiaları araştırsın diye.. Noktası, virgülüne dokunmadan aktaracağım bu iddiaları her zaman olduğu gibi size ve tabiî ki ilgilisine. Bir de büyük harflerle yazacağım ki görmeyen gözler görsün diye..

İşte O İddialar;

TRAFİK POLİSİ KONTROL EDİYOR!

1-)SELAM ABİM, SEVGİLİ BÜYÜĞÜM, DEĞERLİ İNSAN. AMBARLIYLA İLGİLİ PAYLAŞIMLARIMI YAYINLADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ŞİMDİ İSE BEN SANA BİR ŞEY SORACAM HİÇ AMBARLI GÜMRÜĞÜNÜ GÖRDÜN MÜ? AMBARLI GÜMRÜĞÜNÜ İKİYE BÖLEN VE ULAŞIMI SAĞLAYAN YOL VARDIR. BU YOL KARAYOLLARINA BAGLIDIR.BU YOLDA BİLİNDİĞİ ÜZERE POLİS GÖREV YAPMAKTA VE HATTA TRAFİKTEN DOLAYI UYGULAMA YAPIP PARA CEZASI BİLE KESMEKTEDİR.PEKİ BU KADAR BİLGİ NİYE SENCE ABİ;BU KADAR BİLİGİNİN NEDENİ AMBARLI KURULDUGUNDA 3 LİMAN VARDI YA ŞİMDİ.BİLMEM HABERİNİZ VARMI?

2-)AMBARLIYA YENİ BİR GEÇİCİ DEPOLAMA YERİ KURULUYOR İNŞAAT TAMAMLANDI HATTA MÜSTEŞARLIGA İZİN TALEPLERİ BİLE İLETİLMİŞ AMA EKSİKTEN DOLAYI AÇILMASI ERTELENMİŞ. ŞİMDİ BUNDAN 10–15 YIL EVVELE DÖNELİM. KUMPORT AKTİF OLMAK ÜZERE 3 LİMAN VARDI. NE ZAMAN Kİ A. ADLI ŞİRKET EL ATTI KONTEYNER ÇOGALDI VE PARANIN TADINA VARDILAR LİMANLAR ÇOĞALDI. SONRA YETMEDİ ÜST SAHALAR DOLMAYA BAŞLADI. DAHA SONRA H. ANRTEPO TÜREDİ VE SONRASINDA BURASIDA GEÇİCİ DEPOLAMA ALDI. BAKIN SONRA ŞİMDİ DE YENİ LİMANIMIZ L. ŞİRKETİ TÜREDİ.

3-)ŞİMDİ CEVAP ZAMANI. ARADAN OTO YOLGEÇEN BİR YERDE KİM HANGİ GÜÇLE(BENJAMİN FRANKLİN) BURALARA GEÇİCİ DEPOLAMA İZNİ ALABİLİYOR. ODA YETMİYOR LİMANLAR ÜST SAHALARINA MAL ÇIKARIYORLAR. HATTA AMBARLI’YI BİLEN MARDAŞ LİMANININ SADECE ŞAHSA AİT HURDA LİMANI OLDUGU HALDE BUGÜNKÜ HALİNE BAK KONTEYNER KOYACAK YER BULAMIYOR. BİR TESPİT 200 USD KONTEYNER GÜNLÜK ARDİYESİ ORTALAMA 20 USD BUNLARI 10BİNLE ÇARP BAK AYLIK NE KORKUNÇ RAKAMLAR TÜRÜYOR. AYRICA GEÇ DEPOLAMA İZNİ ALINIRKEN VERİLEN TAHHÜTLER HAVADA KALIYOR..

4-)TAKTIM ABİ ARAŞTIRDIM MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI UYDURUP 1 MİLYON BENJAMN FRANKLİNİ BASAN ALIYO İZNİ. HEPİMİZ S.NİN 15 GÜNLÜK UYGULAMISINDAN BİLYORUZ Kİ ASLINDA NE ÜST SAHALAR NE H. NE DE YENİ AÇILACAK L. LİMAN GEÇİCİ DEPOLAMA YERİ OLMAYA LAYIK DEĞİL. ÇOOOKKK BÜYÜK PASTA KİMLER ORTAK KİMLER MİLYON DOLARLARA PARA DEMİYORLAR!!

5-)SONUÇTA YENİ GEÇİCİ DEPOLAMA YERİDE ÇOK YAKINDA 10 GÜNE KALIR KALMAZ AÇILIR. SONUÇ NE BİLİYORMUSUN ABİ; BAKANLIK BİLE OLAMAYAN SIĞINTI MÜSTEŞARLIĞIMIZ EKSİK CAHİL VE YENİ YETME SADECE KPSS DENİLEN APTALCA BİR SINAVLA TOPLAMA ELEMANLA TÜRKİYE DIŞ TİCARETİNİN %30’UNA GEÇİŞ SAHİPLİĞİ YAPAN BİR GÜMRÜK İDARESİNDE 25–30 MUAYENE BİR KAÇ MUHAFAZA VE BİR KAÇ CAHİLLE İŞ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ. L. LİMANI DA HAYIRLI OLSUN SAYIN AMBARLI MÜKELLEFİNE.. ACABA BAŞKA NEREMİ KALDI BİR UFAK ARSA DAHA VAR. YAKINDA TÜRER BİR….. SAYGILAR AĞABEYCİĞİM.

İşte sevgili ETKİHABERCİLER; iddialar her zaman olduğu gibi yenilir yutulur cinsten değil!! İnsan hem bu toplumda yaşayan bir birey olarak, hem de devleti açısından üzülüyor. Hiç mi düzelmez bu kurum, hiç mi bitmez bu iddiaların ardı arkası diye sormadan edemiyor. Neyse, biz yine her zamanki görevimizi yaptık. İddialar bizden araştırması sizden.. USTA’ca araştırılsın bu iddialar bakalım arkasından neler çıkacak? Hadi Hayırlısı..

Yazarın Çookkkk Önemli Notu

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki özel fatura kapsamında yapılan ihracatlarla ilgili olarak çok önemli iddialar var. Bu iddiaların önemli bir bölümü, bana dostlarım aracılığıyla ulaştırıldı. İddialar arasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na Halkalı Gümrüğü’nden bir memurun görevlendirildiği, bu memurun organizasyonu sağladığı ve ne yazık ki bu memurun arkasında önemli bir başmüdür yardımcısının olduğu da var. Konuyu çok sıkı şekilde araştırıyorum. Sabiha Gökçen’deki cambaza ve iplerini elinde tutan o müdürle ilgili elime bilgi ve belge geçerse yakarım ikisini de Marmara çırası gibi herkesçe bu böyle biline..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum