1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 473 KİLO EROİNİN PERDE ARKASI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

473 KİLO EROİNİN PERDE ARKASI

A+A-

473 KİLO EROİNİN PERDE ARKASI

“Gümrük Tescil Memuru olmasaydı, 473 kilo eroin yurt dışına uçmuştu!”

Sevgili okurlar; son aylarda tanıklık ettiğimiz bu uyuşturucu yakalamalarındaki büyük artış aslında neyin göstergesi?..

Yıllar önce hazırlanan Susurluk Raporuna göre, Türkiye’deki uyuşturucu trafiğinin boyutlarının 60 Milyarları bulması sizce olabilir mi?

Bugün ise sizlere, Eylül ayının başında Kapıkule Gümrüğü’nde Gümrük Muhafazanın bir tırda ortaya çıkardığı 473 kilo eroinle ilgili olarak bir takım bilgileri aktarmak istiyorum.

Almanya’dan Kayseri Serbest Bölgede faaliyet gösteren bir firmaya tamir maksadıyla gönderilen fotokopi makinelerinin içlerine eroin konulmak suretiyle, yurt dışına gönderilmek istenmiştir. Olayın özü esasında budur!.

Peki, bu işler nasıl ve ne şekilde olmuştur?

Tamir işlemleri biten fotokopi makineleri bir tıra yüklenmek suretiyle Kapıkule’ye sevk edilir. Gümrükte işlemleri takip eden tır şoförü, gümrük tescil memuru tarafından ilgili muayene memuruna da bilgi vermek suretiyle tır Kırmızı Hata sevk edilir.

X-Ray cihazına sevk edilen tırda yoğunluk göstermesi üzerine, birde narkotik köpeği Bacon’ın tepki vermesi üzerine tırdaki geniş çaplı aramada fotokopi makinelerinin içerisinde bahse konu 473 kilo eroin ortaya çıkarılır.

Olaya ilgili olarak Kayseri emniyetinde görevli bir polis memurunun ve Düzce’de bulunan birkaç kişi ile toplamda 9 kişinin olduğu, bunların sekizinin tutuklandığı, birinin de serbest bırakıldığı, ayrıca Alman Emniyetinden de bir kişinin bu işlerin içerisinde olduğunun iddia edildiği bilgisine de ulaştım.

Değerli okurlar; Kapıkule’deki gümrük tescil memuru olmasaydı bu tır elini kolunu sallayarak ülkemizi terk edecekti. Çünkü, bu tırla ilgili olarak herhangi bir ihbar gümrükte yok!!

Fotokopi makinelerinin tamirini yapan Kayseri’deki firmanın bildiğim kadarıyla bu ilk vukuatı değil!! Daha öncede tamir amacıyla getirilen fotokopi makinelerini, Türkiye içerisinde bırakarak yerine hurda tabir edilen fotokopi makinelerini gönderirken gümrük görevlileri tarafından firmada çalışan bazı kişiler yakalanmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştı.

Böylesi bir firmanın, tekrar Almanya üzerinden gönderilen fotokopi makineleriyle ilgili yaptığı bu çalışmalar gümrük kaçakçılık şubesi görevlilerince niçin izlenmemiştir?

Bu firma, geçmişteki vukuatından dolayı Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün ihbar kayıtlarına alınmış mıdır; alınmamış mıdır? Alınmış ise, o zaman durum daha da vahimdir!

Birde Kayseri Gümrük Müdürlüğü nereye bağlıdır? Tabii ki Ankara Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’ne bağlıdır. Bu başmüdürlüğün de konuyla ilgili bir ihmalinin olup olmadığının da araştırılması esasında gerekmez mi?

Bu operasyondan dolayı, Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç’ı ve olayın ortaya çıkmasını sağlayan tescil memuru ile diğer görevlileri takdir ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Basında irili ufaklı yer alan uyuşturucu yakalamalarında unutulmaması gereken bir nokta da, yakalananlar kadar yakalanamayanların da olduğu düşünülürse bu durum bizi bir yerlere götürebilir!. Hatta uyuşturucu kaçakçılığını tüm boyutlarıyla ele alıp izlesek, başta Kıbrıs meselesi olmak üzere Kürt açılımı gibi önemli meselelerimizi daha rahat çözebiliriz herhalde!..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum