1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. AKILLARI BAKAN TÜFENKÇİ DE...
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

AKILLARI BAKAN TÜFENKÇİ DE...

A+A-

AKILLARI BAKAN TÜFENKÇİ DE…

NEDEN BU KORKU 'HAYIRCILAR'

BAKIN NE DİYOR ATATÜRK?

      VURGUNUN ADI ‘TÜPGAZ’

'Başkanlık modeli', son referandumun 'evet' çıkması bazılarını çok korkutmuş. Hatta o kadar korkutmuş ki gidecek yer bulamıyor, ne yapacaklarını kelimenin tam anlamıyla şaşırmış durumdalar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, kurucusu Atatürk'ün kurtardığı memleketi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AHİM) şikâyet ederken, bir yandan da Mehmetçiğe kurşun sıkan PKK'nın sözde legal aktivisti HDP ile karışık kuruşuk işlere kadar gidebiliyor. Bakıyorsunuz Ata'nın partisinin milletvekilleri PKK'li teröristler ile boy boy fotoğrafları olan, PKK'ye 'terörist' diyemeyen Selahattin Demirtaş'ı, hani ben Türk mahkemelerini sallamam diyen Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ediyor..

BAKIN NE DİYOR 'ATATÜRK'

Korku büyük ama bu korku sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanmıyor. Özü Türk milliyetçiliği olan MHP'nin eski vekilleri vs.si de tıpkı Cumhuriyet Halk Partisi gibi söylemlerde bulunuyor ortak ana fikri savunuyor. Oysaki şimdi tam birlik olma zamanı. Ülkenin etrafı ateşten çember. Amerika'sı, Rusya'sı kısaca dünyayı şekillendirmek isteyen büyük devletler, Türkiye'yi yeni oluşturacakları coğrafyada engel gördükleri için sinsi plan içerisindeler. Ama ne yazsan nafile. Onlar için 'Evet' demek 'Başkanlık' demek, bana göre bazılarının siyasi çıkar ve heveslerinin sonu demek. İşte bunun için canım memleketi Avrupa'ya bile şikâyet etmekten geri kalmıyorlar. Bu kesime yani Ata'nın partisine Ata'nın bir sözünü hatırlatmak isterim. Diyor ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk : “Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür.”

Bırakın ülkenizi şikayet etmeyi, bırakın kaos oramı yaratmayı. Gelin sizde şehit kanıyla sulanmış bu ülkeye hizmet edin.

AKILLARI BAKAN TÜFENKÇİ DE…

Referandum da tıpkı 11 seçimde olduğu gibi halkı arkasına alan AK Parti iktidarının başkanlık zaferinin ardından Ankara'da sıkça konuşulan konulardan biri hükümet içerisinde yapılacağı iddia edilen kabine revizyonu. Bu konunun ayyuka çıkmasının ardından, konu ile ilgili açıklama birinci ağızdan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada kabine revizyonuna ekonomik ve istikrar verilerine bakıldığında 'gerek yok' vurgusu yaptı. Ama bu başka hayaller peşinde olan bazı kişileri tatmin etmedi. Tatmin olmayanların büyük çoğunluğunun yani hükümet içerisinde değişiklik isteyenlerin çoğunun hedefi ise ne gariptir ki, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi...

TÜFENKÇİ BAŞARILI, HAZMETMEYİ BİLİN!

Akrabam değil hele babamın oğlu hiç değil ama geriye çekilip baktığınızda 'Sezar'ın hakkını Sezar'a vereceksin' Sayın Tüfenkçi bana göre hele ki ilk bakanlık deneyimi olan bir siyasetçi için oldukça başarılı. Tüfenkçi bundan önceki bakanların üst düzey bürokratlarıyla çalışmaya devam ediyor.

Yine bana göre Bülent Tüfenkçi başta Ankara'daki üst düzey bürokratlar ve bazı bölge müdürleri arasında yapacağı değişiklerle daha da başarılı olacaktır. Bakan Tüfenkçi'nin başarısını kimse göz ardı edemez. Düşünün ki, Kanun Hükmündeki Kararnamelerle (K.H.K) 14 gümrük başmüfettişi, 23 gümrük müfettiş yardımcısı, 2 gümrük ticaret bölge müdürü, daire başkanları, gümrük muayene memurları ve gümrük muhafaza memurları ihraç edilmiş bir bakanlıkta hala işler sekteye uğramamış her şey saat misali devam etmektedir. Bu Tüfenkçi'nin başarısıdır.

SÖZ İHRAÇLARDAN AÇILMIŞKEN...

Söz ihraçlardan açılmışken, Sayın bakana bir tavsiyem var. Gelin aşağıdaki sorularımın cevaplarını sizde araştırın. Doğruyu bulun ki, bakanlığınız içerisindeki FETÖ denilen o şer cephesi daha da aydınlansın.. Bakın bakalım eskiden FETÖ'ye hizmet eden personelleriniz kimlermiş?

Sorularım mı Sayın Bakan işte aşağıdalar...

1-) GÜMRÜK MÜFETTİŞ YARDIMCILARININ ALIMINDA, HANGİ KOMİSYON ÜYELERİNİN AD VE SOYADLARI VARDIR?

2-) GÜMRÜK MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞINDAN MÜFETTİŞ OLANLARIN TEKLİFİNİ KİM VEYA KİMLER YAPMIŞ?

3-) GÜMRÜK MÜFETTİŞLİĞİNDEN BAŞMÜFETTİŞ OLANLARIN REFANSLARI KİM VEYA KİMLERDİR?

4-) GÜMRÜK MUAYENE MEMURU VE MUHAFAZA MEMURUN SEÇİMİNİ, HANGİ KOMİSYON ÜYELERİ YAPMIŞDIR? HALEN GÖREVDE OLANLAR VAR MIDIR?

VURGUNUN ADI "TÜPGAZ"

Bir önceki yazımda şu vurgulamayı yapmış ve çok önemli bir vurgunun tüyosunu siz okurlarımla paylaşmıştım.

Tüyom şuydu: 'Aynı gemide otogaz ve tüpgaz geliyor mu?'

Şimdi sizlere bu çok önemli ve önüne biran önce geçilmesi gereken konunun ayrıntılarını yazmak istiyorum. Evet, bu iki ürün aynı gemide geliyor. Ancaaakk ama ÖTV farklılığından dolayı otomobillerde otogaz yerine tüpgaz vurgunu yapılıyor. Otogazın litrede ÖTV'si bin 778 TL iken dökme gazda ÖTV bin 210 TL.

Ne yazıktır ki, EPDK bu vurgunun önüne geçmek için 'Marker' uygulaması da yapmıyor! Acaba neden yapılmıyor? Antrepo sisteminden, gaz depolanmasından neden çıkıldı? Ölçüm cihazları Sanayi Bakanlığı, EPDK ve gümrük sistemine uyumlu mu değil mi? Ölçümsüz ithalat nasıl yapılıyor? Draft Survey yönteminde ölçüm gemi üstünde neden manuel yapılıyor? Draft raporu kayıtlara giriyor mu, girmiyor mu? Teminat ÖTV sistemindeki oyunlarda neden sadece memurlara yaptırım uygulanıyor? Sistemin düzeltilmemesi ÖTV takibi neden net firma incelemesi yapılmadan sistemin kullanılmasına izin veriliyor? Ya sorular zor değil mi?

Aman bu konu önemli devlet bir yandan ekonomiyi düzelteceğim diye uğraşırken, bu hırsıza arsıza izin vermeyin sayın yetkililer. Külliye duyarsa haliniz beter söyleyeyim..

O KONUYU ARAŞTIRDIM

Adli Kolluk konusuyla ilgili ya da sizin bana yazdığınız kadarıyla 'Adamı olanın adli kolluk olarak çalıştırıldığı, bu görevlendirmelerin Ankara'dan yapıldığı' iddialarını araştırdım. Adli kolluk olarak çalıştırılacak personelin bağlı bulunduğu bölge müdürlüğü tarafından önerilmesi sistemine geçildiği bilgisine ulaştım. Bu konuyu araştırmamı isteyen ya da bazı iddiaları olan okuyucularıma duyurulur.

FIKRA GİBİ...

Yazımızı fıkra gibi bir duyumla bitirelim. Efendim Bursa'da bir firma Ekonomi Bakanlığı'ndan Dâhilde İşleme Belgesi (D.İ.B) alıyor. Kumaş işine giren firma bir süre sonra araştırılmaya başlanılıyor. Ama ne görülsün ki, ortada ne D.İ.B alan firma ne de kumaşlar var. Pessss hala mı D.İ.B ya...

Vuran vurdu ama

Yazılarımda işlediğim bir konu hakkında bilgilendirme yapmak istiyorum. Aldığım kesin bilgiye göre, artık Suriye'ye cep telefonu transiti uygulaması yasaklanmış. Peki, yasaktan önce bu işi yapanlar ne olacak? Orasını bekleyip göreceğiz ama hepsi paraya para demiyor artık. Köşeyi dönmüşler anlayacağınız..

- GÜMRÜKLERDE T 1’ de BÜYÜK AÇIKLAR BENDEN SÖYLEMESİ -

BİR ANTREPOYA 50 TON EŞYA ALINIR. BUNUN 15 TONU SALLANDIĞINI DÜŞÜNÜN, EŞYA ANTREPODAN TRANSİT EDİLİRKEN TOPLAMDA LR ANTREPODA EVRAK ÜZERİNDEKİ KG. ÜZERİNDEN AÇILIYORLAR  LR MUAYENE MEMURUNUN ÖNÜNE FİİLEN YÜKLENEN KG. AİT KANTAR FİŞİ EKLENİYOR. REDRESE YAPILIRKEN SADECE TR DEKİ KİLO DÜZELTİLİYOR. TABİİ ANTREPO DÜŞÜMÜNÜ SİSTEM LR ÜZERİNDEN OTOMATİK YAPIYOR. BU DURUMDA DA, SALLANAN VEYA EKSİLEN EŞYADA SIFIRLANMIŞ OLUYOR.  BUNUN ÖNLENMESİ İÇİN REDRESE YAPILIRKEN, ÖZET BEYAN AÇMALARINDA DÜZELTİLMESİ VEYA SİSTEMİN TR ÜZERİNDEN ALGILAMASINI SAĞLAMAK GEREKİYOR.

 

-YAZARDAN SON DAKİKA NOTU-

İSTANBUL PENDİK GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÜMRÜK İŞLEMLERİ TAMAMLANAN, IRAK’A SEVK EDİLEN YÜKÜ OTO YEDEK PARÇASI OLAN TIRA NE OLDU?

 

YAZARDAN FLAŞ NOTLAR

1-) İZMİR’DE NELER OLUYOR?

2-) 21 MAYIS 2017’DEN SONRA BAKANLIKTA NELER OLACAK ACABA?

 

YAZARIN NOTLARI -

1-) İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ÇİN ve IRAK’tan yurda kaçak olarak getirildiği tespit edilen 6,5 MİLYON TL. değerindeki sigaraya el koydu.

ACABA BU SİGARALAR HANGİ GÜMRÜKTEN GİRMİŞTİR?

2-) Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda rekor uyuşturucu yakalamasıyla ilgili olarak emeği geçen tüm gümrük muhafaza ekiplerinin gönülden kutlarım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum