1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BİR DAHA BİR DAHA BAKTI AMA…
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BİR DAHA BİR DAHA BAKTI AMA…

A+A-

BİR DAHA BİR DAHA BAKTI AMA…

DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMA !..

NEDEN BU TIRLARIN PLAKALARI HEP 33 ?

AMAN SAYIN BÜROKRAT, DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVAMIŞSIN!!

Duyum Ankara'dan... Sağlam mı sağlam... Ben anlatayım siz ister gülün ister ağlayın...

Valiler kararnamesinin çıkmasına günler kala bakanlığın üst düzey bürokratlarından biri heyecanlı mı heyecanlı... Telaşla bir koridora çıkıyor, bir bahçeye... Tabi mesai arkadaşlarının odasına da dalmayı unutmuyor. Tüyoyu almış. 'Hey arkadaşlar ben vali oluyorum'

Elinden kalemi bırakan, dosyadan gözünü çeken, gözünden gözlüğünü çıkaran mesai arkadaşları 'Anlat bakalım. Hayırdır' diyorlar. Başlıyor bizimki anlatmaya ' Kesin.. kesin.. Ben Denizli'ye vali oluyorum' ..Şaşırıyor bizim bürokratın arkadaşları 'Hadi diyorlar hayırlısı olsun.. Kesin mi? 'Kesin.. kesin!' diyor bizimkisi kararname açıklansın göreceksiniz.

BİR DAHA BİR DAHA BAKTI AMA..

Bizim bürokrat kararname açıklanana kadar bir stres, bir stres. E... kolay değil koca bir şehrin mülki amiri olacak ya... Amma gelin görün ki o gün çattığında, yani valiler kararnamesi açıklandığında bizimkinin üzerine kaynar sular boşalıyor. Bakıyor kararnameye, bir daha bakıyor, sonra bir daha bakıyor. Yok, yok, yok.. Kendi adını kararnamede göremiyor. Yemiş çiziği Çankaya'dan.. 'Koç' gibi valilik hayalleri son bulur bizim bürokratın.. Çiziğin gerekçesini mi soruyorsunuz? Vallaha ben başkalarının yalancısıyım. Diyorlar ki iddiaya göre Fettullahçı (FETÖ) örgüte yakın olması çizik yemesine neden oldu bir iddiaya göre de adının o dosyalarda geçmesinden dolayı çiziği yedi. Ne diyelim bizim bürokrat biraz heyecan yapmış. Dereyi görmeden paçaları sıvamış!

Benim söyleyeceğim söz ise şu: Sayın bürokrat; Aman ha dikkat! Dimyata pirince gideyim derken evdeki bulgurdan olma.. Hadi sana geçmiş olsun...

BU TIRLARIN PLAKALARI NEDEN HEP 33 ?

Artık sağır sultan da biliyor ki, eli kanlı terör örgütünün finans kaynakları sigara, kaçak akaryakıt ve son zamanlarda da et kaçakçılığı. Bu konuda devletin kolluk kuvvetleri özellikle son zamanlarda büyük operasyonlara imza attı. Başta Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde il emniyet müdürlükleri, gümrük muhafaza ekipleri ve jandarma kaçakçılara sayısız operasyonlar düzenleyerek terör örgütünün bu yöndeki finans kaynaklarının önüne geçmeye çalışıyor. Örneğin; Haziran ayı içerisinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) Mali Büro ekipleri, 6 ili kapsayan helikopter destekli büyük sigara operasyonu gerçekleştirirler. Yine Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü destekli İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Sarp Gümrüğü'nden giriş yapan tırlarda büyük çaplı sigara kaçakçılığını ortaya çıkardılar. Hatırlayacak olursanız bu gümrükte 04-Ağustos-2015 tarihinde, 5 tır sigarayı ülkemize sokan çok sayıdaki görevli ile ilgili adli işlem yapılmıştı. Tutuklanan kişiler de olmuştu. Es geçmeyelim yine bu ay içerisinde Sarp Gümrüğü'nden ülkemize sokulan et tırları ile Dilucu Gümrüğü'nden sokulmak istenen et tırlarına el konularak PKK’ya büyük darbe indirilmiş oldu.

Sevgili okurlarım, bu operasyonlarda dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. Soruşturmalara konu olan kaçak eşyayı taşıyan tırların çoğunun plakası 33 yani Mersin plakalı. Anlayan anladı sevgili okurlarım ama siz, siz de anladınız değil mi?

KAÇAK AKARYAKIT ERENKÖY'DEN GEÇEMEDİ!

Erenköy'de geçtiğimiz günlerde bayağı hareketli saatler yaşandı. İhbar bana gelen duyumlara göre, bizzat İstanbul Bölge Müdürü Sayın Bozkuş’a geldi. İhbarcının söylemine göre, Erenköy Gümrüğü'nden kimyevi madde adıyla akaryakıt ürünü çekileceği belirtiliyordu. Bozkuş kendisine gelen ihbarı hemen İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğüne bildirdi. Bozkuş ekiplere talimat vererek konunun en ince detayına kadar araştırılması talimatını verdi. Talimatı alan ekipler soluğu Erenköy Gümrüğü'nde aldı. Söz konusu tırlardan numuneler alınarak laboratuara analize gönderirdi. Yapılan analizler sonucunda kimyevi madde beyan edilen eşyalar petrol ürünü çıktı. Olaya karışanlar hakkında yasal süreç başlatılırken kaçakçılıkta kullanılan 10 tıra ve eşyaya da el konur.

Operasyon bu ancak sorulacak soru da şu: 'Acaba diyorum bu büyüklükteki bir kaçakçılık birilerinden yardım alınmadan yapılır mı? Cevabımız her zamanki gibi klasik 'Tabiî ki HAYIR'

Bana göre, bölge müdürü bir kaç ay önce başta müdür ve idareci değişikliğine gitmesine rağmen böyle büyük bir kaçakçılığın ortaya çıkması bu müdürlükte daha suların durulmadığının bir işareti olsa gerek.

ÖNEMLİ BİR İDDİA.. ERENKÖY'DEN...

Bakın size Erenköy ile ilgili önemli bir iddiayı da paylaşayım. Paylaşayım da, bu gümrüğe bir daha dikkatinizi çekeyim. Ankara firmalarının yaptıkları ihracatların mercek altına alınmasında büyük fayda var. Neden diye soracak olursanız. Bana gelen bilgilere göre, sadece bir firma aynı gün tam 50 beyanname birden açmış. Gerisini siz düşünün. Şimdilik bu kadar ama devamı çok büyük olacak bilesiniz!!

OKUYUCULARIMDAN GÖNDERİLENLER:

1-)ARTVİN HOPA’DAN TARAFIMA GÖNDERİLEN BİR TAKIM BİLGİ BELGELER, BAKANLIĞIN TEFTİŞ KURULU’NA 03.03.2016 GÜNÜ TAAHHÜTLÜ POSTAYLA DA GÖNDERİLDİĞİ BU ŞİKÂYETLE İLGİLİ NE YAPILDIĞI VEYA YAPILMADIĞININ;

2-) MERSİN’DEN GÖNDERİLEN BİMER VASITASIYLA 06.04.2016 TARİHLİ VE 424248 SAYILI BAKANLIĞA İLETİLEN BAZI İDDİALARI İÇEREN DİLEKÇE.

HER İKİ KONUNUN DA YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM.

-YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOT-

BÜYÜK BİR GÜMRÜKTEN YAPILAN İTHALATTA YAŞANAN SKANDALI, YENİ KÖŞE YAZIMDA GÜNDEME TAŞIYACAĞIM.

YAKINDA BEKLEYİN!..

 

-YAZAR NOTLARI-

1- İstanbul Şirinevler’de Hayat Kaldığı Yerden Devam Ederken, Bir Milyoncuk Eşya Yakalanınca Hayat İçin Hava Bir Anda Kararır!..

2- ‘Sarısu Skandalı’nda Görev Yapanlar Şimdilerde Nerede?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum