1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. HANİ O KAPIDAN SADECE MEHMET'E YARDIM GİDECEKTİ?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

HANİ O KAPIDAN SADECE MEHMET'E YARDIM GİDECEKTİ?

A+A-

 

HANİ O KAPIDAN SADECE MEHMET'E YARDIM GİDECEKTİ?
 

BAK EY GÜMRÜK YETKİLİSİ!

 

YOLLUK SABAH KAHVALTISINDA BOĞAZDAN NASIL GEÇER?

 

Gümrüğe geçmeden önce sınırı geçenlere selam edelim. Her karış toprağı kan ile alınmış bu aziz topraklarda gözü olanın gözünü çıkartmak için hani hiç de felsefesinde olmayan ama başkasının toprağına geçmekten başka çaresi kalmayan Mehmetlere selam olsun!

Bu mübarek günlerde, 'bayram vakti, yârinden, kuzusundan, ana ve babacığından uzaklarda vatanın bölünmez bütünlüğü için canını siper eden Mehmetlerin Allah yar ve yardımcınız olsun' diyelim. Yine tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek dil söylemini kendine ilke edinip, ulusun geleceği için bu kararları dış güçlerin tüm baskılarına karşın alabilen devletimizi en canı gönülden tebrik edelim. Pençe Operasyonu kapsamında bebek katili PKK'ya şehit verdiğimiz ana kuzularına Allah'tan rahmet edelim. Yolunuz açık, sancağınız yere düşmesin. Hepiniz Allah'a emanet olun!...

 

EY YETKİLİ! İYİ OKU ŞİMDİ ALTA YAZDIKLARIMI..

 

Bak sayın yetkili yukarıda yazdım. Mehmet devletinin gücüyle vatanın bölünmez bütünlüğü için filizken, ömrünün baharındayken PKK'nın kahpe bombalarına şehit oluyor. Defalarca yazdım, yazmaya da devam edeceğim. Bu eli kanlı, ipleri hepimizin bildiği küresel güçlerin elinde olan terör örgütünün en büyük gelir kaynaklarından biri kaçak sigara. Örgüt kaçak sigara organizasyonlarıyla milyonlarca dolar para kazanıp, Mehmedin göğsüne saplayacağı mermiyi alıyor. Yani, yanisi şu: kaçak sigara konusunda diğer kaçakçılık olaylarına göre daha da duyarlı olmanız lazım. Peki..! Dikkat ediyor muyuz? Gerekli duyarlılığı gösteriyor muyuz? Ne yazık ki hayır, hayır, hayır...

Sınırdan yani gümrüklerden düğün kortejleri gibi geçiyor içerisi kaçak sigara dolu tırlar. Yok hemen kızma, köpürme görünen köy kılavuz istemez. İşte yapılan operasyonlar belli. Sen kaçırtıyorsun kaçak sigarayı polis dışarıda yakalıyor. Hani kızmışsın, bozarmışsın umurumda da değil yani. Çünkü mesele beka meselesi, mesele 20 yaşındaki Mehmedimin bedeni...

 

BAK SAYIN YETKİLİ TAZE BİR ÖRNEK DAHA VEREYİM SANA
 

Yer, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Zeytindalı Gümrük Müdürlüğü...

 

Mart ayında Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Zeytindalı Gümrük Müdürlüğü, sayın bakanın müjdesi ile yöre halkı tarafından büyük bir sevinç ile faaliyete açıldı. Başta Afrin'e gidecek olan yardımlara açılacağı, sonraki süreçte ticarete açılacağı yetkililer tarafından dillendirilip kamuoyu ile paylaşıldı. Ancak gelin görün ki, sözünü edeceğim olay fener alayı geçişi, yardım malzemesi geçişi ya da ticarete konu bir eşyanın geçişi değil!

 

Kahraman Mehmetçik tarafından hain terör örgütüne büyük bir darbe indirilerek Suriye halkının huzur ve refahı sağlanan Afrin'e açılan yegâne kapımızdan terörün büyük finans kalemlerinden biri olan binlerce karton sigara ve onlarca mülteci yüklü araç elini kolunu sallaya sallaya yurda giriş yaptı. Kolluk güçlerinin yani polisin operasyonu ile araç yurt içinde kıskıvrak yakalandı.

 

Şimdi burada hem okuyucularım, hem de benim hemfikir olduğum sorulması gereken sorular şu:

1-) Zeytindalı Sınır Kapısı’nda X- ray cihazı yok mu? Varsa kaçak eşyalar nasıl geçti? X-Ray cihazı bozuk muydu? İlgili personel ne ile uyutuldu?
 

2-) Diğer yazımda da bahsettiğim gibi deneyimli personeli olmayan çoğunluğu sözleşmeli memurlardan oluşan bir sınır kapısı ne kadar sağlıklı işlem yapabilir?

Bu ibretlik geçişi takip etmeye devam edeceğim...
 

KAHVALTISI BİLE YOLLUKTANMIŞ!
 

İskenderun Bölge Müdürlüğü yetkilileri vallahi de billahi de ben bu yolluk işinizden bıktım sizin. Hani ne zaman maillerimi açsam yer İskenderun, konu yolluk yani... Hele gelen maillerden biri var ya vallahi doğruysa yuh olsun size. Aynen şöyle diyor o mail; 'İskenderun Bölge Müdürlüğünde bir yetkili sabahları mutlaka özel kahvaltı yapıyor. Öğlende ayrı aşçılar tarafından hazırlanan yemekleri yiyor. Yani adam devletin makamında padişah yaşamı sürüyor. Yolluk var ya Aykut Bey işte bu harcamalarda kullanıyor...’

Ne diyeyim şu mübarek günlerde, gariban hakkı yemek bu olsa gerek. İskenderun'un yolluğuna devam edeceğiz tabii ki sevgili okur, devam edeceğiz.

Bu yazım vesilesi ile de özellikle Mehmetlerin ve siz değerli okurlarımın bayramını kutlar; büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin ise gözlerinden öperim.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum