1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Hayal Soyguncularına Darbe
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Hayal Soyguncularına Darbe

A+A-

YAZILARIM VE HAYALİ İHRACAT

-HAYAL SOYGUNCULARINA DARBE-

DEVLET HAYALİCİNİN TEPESİNE BİNDİ!

Yazımı hazırladığım gün yani 1 Mayıs klasik bir söylemle işçinin emekçinin bayramı. AK Parti hükümeti başka ülkelere de örnek olacak bir kararla bugünü tatil ilan etmiş! Tatil nedeniyle de kutlamalar bir hayli kalabalık. İşçiler, emekçiler, partiler, sendikalar, dernekler kısacası sivil toplum kuruluşları, çoluk çocuk ellerinde pankart ve dövizleriyle meydanlarda sokaklarda bayramı kutluyorlar. Kazandıkları helal paranın daha çok arttırılması, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları ortak söylemleri. Ya diğerleri yani bu kesimin üzerinden beslenenler, dolandırıcılar, örneğin hayali ihracatçılar nerede? Onlar bugünlerde devlete hesap veriyorlar. Hak etmedikleri paraları ceplerine indirirken kursaklarında kalmasının üzüntüsünü yaşıyorlar.

‘Haklıyım ve Gururluyum’

Basın emekçisi olarak 1 Mayıs günü bende huzur içinde vicdanı rahat olarak görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Nedenini soracak olursanız çok basit. Çünkü 2009 yılından bu yana köşemde yazdığım hayali ihracat olayları artık soruşturma safhasına gelmiş; hayali ihracatçılardan devlet hesap sormaya başlamıştır.

İşte size önceki gün İstanbul ve Ankara merkezli hayali ihracat soruşturmalarında yaşananlar buna en iyi örnek. İsterseniz yazılarımla ilgili şöyle kronolojik sıralamayı bir bakalım. Canım Türkiye’min kasasını hortumlayan, yetim hakkı yiyen hayali ihracat olayı ve bu olayın kahramanları hakkında neler yazmışım. Vicdanım neden rahat, niye görevimi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Başlıklarıyla tarih, tarih

Tarih 25 Haziran 2009 yazımın başlığı ‘ İhracatta Vergi İadesi Vurgunu’

Tarih 16 Temmuz 2009 yazımın başlığı ‘ Kumaş Kaçakçılığı ve Şantajcılar’

Tarih 18 Ağustos 2009 köşemin başlığı ‘Şeker’de Büyük Vurgun Şeker Kaçakçılığı’

Tarih 08 Şubat 2010 yazımın başlığı ‘Hayali İhracat Hortladı’

Tarih 30 Mart 2010 yazımın başlığı ‘AHL’de Mermi Gibi İddialar’

Tarih 10 Mayıs 2010 yazımın başlığı ‘Halkalıda Büyük Skandal’

Tarih 26 Haziran 2010 yazımın başlığı ‘Halka Halka Vurgun’

Tarih 04 Temmuz 2010 yazımın başlığı ‘İşte Müthiş Vurgunun Ayrıntıları’

Tarih 10 Temmuz 2010 yazımın başlığı ‘Halkalı’nın Bombaları Patlıyor’

Tarih 15 Temmuz 2010 yazımın başlığı ‘Hayali İhracatta Şifre Soruşturması’

Tarih 05 Eylül 2010 yazımın başlığı ‘Yağlı Vurgun’

Tarih 11 Şubat 2011 yazımın başlığı ‘Bu İddialara Kulak Verin’

Tarih 05 Ekim 2011 yazımın başlığı ‘3 Bin 331Beyanname Yargı Kıskacında’

Tarih 16 Ocak 2012 yazımın başlığı ‘Badem Gibi Vurgun’

Tarih 17 Mart 2012 yazımın başlığı ‘Halkalı’nın Bombası Patladı’

Tarih 03 Nisan 2012 yazımın başlığı ‘Halka halka DİİB’liyorlar’ ve

Tarih 27 Nisan 2012 saat 16.00 günlerden Cuma yazımın başlığı ‘Türkiye Böyle Vurgun Görmedi’

Ardından operasyon..

Evet! Sevgili okurlarım yukarıda başlıklarını verdiğim hayali ihracat soruşturmalarını teker teker yazarak devletimi ve ilgilileri uyardım. Tabii ki bu benim görevim geçmişte olduğu gibi yarın da yerine getireceğim. Peki! Devlet boş durdu mu? Tabii ki hayır! Devlette üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi. Polisi, jandarması savcısı, hâkimi, bilirkişisi, hortumculara dur demek için elinden geleni yaptı. Tıpkı önceki gün başlatılan operasyon gibi..

‘Türkiye böyle vurgun görmedi’ başlıklı yazımın ardından başta İstanbul ve Ankara’da olmak üzere hayali ihracat yaptığı iddia edilen onlarca insan gözaltına alındı. Peki! Devletin her kesimini uyardığım bu soruşturmanın detayları neydi? İsterseniz şimdi bu detaylara bir bakalım. Operasyon kime, nasıl, neden yapılmış?

Adım adım operasyon

Ankara polisi, Ankara ve Kırıkkale merkezli bazı şirketlerin Irak ve İran’a ihracat yapılmış gibi göstererek vergi kaçıran ve haksız menfaat temin edilerek devletin zarara uğratıldığı bilgisi üzerine operasyon başlattı. Firmalara yönelik teknik ve fiziki takip sonucunda iddiaya göre suç örgütünün lideri Kırıkkale ve Ankara’da faaliyet gösteren işadamı Yasin H.olduğu öğrenildi. S, firmalarla ilgili kapsamlı bilgilere ulaştı. Suç örgütünün sahte fatura, banka dekontu gibi belgeler aracılığıyla herhangi bir mal alım satımı olmamasına karşın, özellikle İran ve Irak’a ihracat yapılmış gibi gösterilerek hayali mal tedarik zinciri oluşturuldu belirlendi.

Vekil adayı da var!!

Ankara’da olgunlaştırılan soruşturma kısa sürede İstanbul, İzmir ve Hakkâri olmak üzere 19 ile ulaştı! Eş zamanlı operasyonlarda örgüt lideri Yasin H. ile birlikte 87 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 30’unun Ankara’da gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında son genel seçimde Ankara 2. Bölge’den BDP destekli bağımsız milletvekili adayı S.G. ile Hakkâri ve Yüksekova Vergi Dairesi’nde çalışan üst düzey bürokratlar ile işadamları da yer aldı.

‘500 MİLYONLUK VURGUN’

Suç oluşumunun Hakkâri Yüksekova doğumlu olan ve İran’dan ithalat-ihracat işyeriyle uğraşan S.G.’nin gümrüklerdeki bağlantılarından yararlandığı anlaşıldı. İşadamları S.Ç.ve H.S.’nin de örgüt yöneticileri arasında yer aldığı iddia edildi. Örgütün daha çok Ankara merkezli kurdukları firmaların, Hakkâri Yüksekova’daki 34 firma üzerinden İran ve Orak tarafına 2009-2010 yıllarında, hayali ihracat yaparak KDV iadesi kapsamında devletten 500 MİLYON LİRA para aldığı belirtildi.

PKK boyutu masada..

Soruşturma kapsamında hayali ihracattan alınan payın terör örgütü PKK’ya aktarılıp aktarılmadığı da araştırılıyor. İddiaya göre; örgüt lideri olduğu iddia edilen Yasin H.’nin ev kadını olan annesinin üzerine de hayali ihracatta kullanmak üzere paravan şirket kurduğu belirtildi. Hayali ihracatçıların gümrüklerden yaptıkları hayali ihracat tutarı karşılığında PKK’ya “vergi” adı altında pay verdiği bilgisine de ulaşıldı. Polis hayali vurgunculardan bir kişinin İstanbul’da demirli yatına el koydu.

Peki ya devamı?

Sakın bitti zannetmeyin, bu kadarda kalacak diye hiç düşünmeyin. Hayali ihracat soruşturmasının ya da beraberinde yaşanan gözaltı olaylarının devam edeceğini biliyorum. Duyduğum, bildiğim kadarıyla daha bu işin başı. Bakalım daha neler göreceğiz? Ama şunu sakın unutmayın! Bu kirli işleri her zaman olduğu gibi yine ben sizlere ilk önce duyuracağım yine ben en güzel ve sağlıklı bilgileri vereceğim. Yakın zamanda görüşmek üzere. Esen kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum