1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ‘HAYALİ’ UZMANI SAVCI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

‘HAYALİ’ UZMANI SAVCI

A+A-

-‘HAYALİ’ UZMANI SAVCI-

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI SORUŞTURMASI BÜYÜYOR..

ESENDERE'Yİ YAZICI ÇARPTI!!

‘Maşallah’ mı dersiniz yoksa ‘Allah yolunu açık etsin’ mi ya da ‘Helal Olsun’ mu orasını bilemem. Ancak Büyükçekmece Kaçakçılık Savcısı Mustafa Kemal Gül bugünlerde çok önemli soruşturmalara imza atıyor.

Savcı Bey yetim hakkı yiyen devletin kasasına ahtapot gibi yapışan hayali ihracatçılara, kaçakçılara darbe üzerine darbe indiriyor. Sayın Gül, bir yerden hayali ihracat soruşturmalarını yürütürken diğer taraftan da kaçakçılara göz açtırmıyor. Mustafa Kemal Gül ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) Mali Büro görevlileri, yaptıkları soruşturmalar ve buna bağlı operasyonlar ile ulusal gazeteler ve televizyonlar ile başta Etki Haber olmak üzere internet sayfalarında manşet oluyor!!

Savcı Bey izlediğim kadarıyla tam bir hayali ihracat uzmanı olmuş. Konuya nasıl yaklaşılacağını, nerede müdahale edileceğini ve soruşturmanın gidebileceği boyutu seyri çok iyi biliyor..

İşte bugünlerde medyada sıkça işlenen, kamuoyunun gündemine oturan son soruşturma. Sayın Gül, Ambarlı Gümrüğü’nde filizlendirdiği hayali ihracat olayında gösterdiği titiz çalışmasıyla büyük bir suç şebekesini ortaya çıkardı. Edindiğim izlenime göre, Savcı Bey bu işin peşini yani devamını da getireceğe benziyor. Yani kısacası gittiği yere kadar gidecek bu soruşturma. 10 ayı aşkın teknik takibin yapıldığı, 27 kişinin tutuklandığı hayali ihracatın boyutu sanıldığından daha büyük. Benim elde ettiğim bilgilere göre, bu kaçakçılığın boyutu tam 100 MİLYON LİRA. Tabii ki vurgunun mali boyutu için başta maliye gümrük hesap uzmanlarının çalışması ve doğal olarak hazırlayacağı raporu beklemek zorundayız.

Peki! Yukarı da söz ettiğimiz gibi bu olayın sonuna kadar gidilecek mi? Yani 100 Milyon Liraya varacağı belirtilen bu soygunda, gümrükçüden hiç mi hesap sorulmayacak? ‘HAYIR!’ diyenlere ya da ‘hangi olayda sorulmuş ki bunda sonra sorulsun?’ diyenlere bir sözüm var.  Bekleyin göreceksiniz!!

Savcı ile sırt sırta vermiş polis bu soygunculardan hesap soracaktır. Devlet bu vurgunu yapanlara gereken cezayı verecektir. Kimsenin ama kimsenin şüphesi olmasın!..  Bakın ben tüyoyu vereyim. Biliyorsunuz hayali ihracatlarda kambersiz düğün olmaz. Yakın gelecekte binlerce beyannamenin incelenmesi sonrası çok sayıda gözaltılar olacak. ‘BU İŞİN BOYUTU ANKARA’YA UZAR MI?’ diye soruyorsunuz biliyorum. Hem vallahi hem billahi uzar. Şimdilik benden bu kadar tüyo yeterli diye düşünüyorum. Bu operasyonda titiz çalışmaları nedeniyle savcı Mustafa Kemal Gül ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Büro ekiplerini gönülden kutluyorum.

Önemli bir soruşturma daha..

Dedik ya, ‘Büyükçekmece Kaçakçılık Savcısı Mustafa Kemal Gül ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kom Şubesi’nin önemli çalışmaları var’ diye işte onlardan biri de Ambarlı Gümrüğü’nde kısa süre önce ortaya çıkartılan akaryakıt kaçakçılığı olayı.

Devletin kasasını tırtıklamak isteyen uyanıkların iddiaya göre matbaa malzemesi diye beyan ettikleri eşya, akaryakıt ürünü çıkmış ve soruşturma başlatılmıştı. İşte o soruşturma ile ilgili de önemli bilgilere ulaştım. Bu soruşturma ile ilgili araştırma kurullarında tahlil işlemlerinin son safhaya geldiğini öğrendim. Edindiğim bilgiye göre, gerçektende mürekkep birden akaryakıt ürününe dönüvermiş. Eşyayı iddiaya göre Ambarlı Gümrüğü’nde çalışan muayene memurları kırmızı hattan kapatmış! Hatta bu ürünün daha önce de ithal edildiği; gümrükte bir takım insanların bu işlerle ilgili olarak söz verdikleri; hatta şuan rotayı Ambarlı Gümrüğü’ne çevirmiş gemilerin olduğu bilgisine de ulaştım. Ben yakında bu soruşturma ile ilgili önemli gelişmelerin olacağı kanaatimdeyim. Bilginize sunulur.

ESENDERE’Yİ YAZICI ÇARPTI!

Esendere Gümrüğü’nü başta köşemde ve Etki Haber’de defalarca yazdım. Bu gümrüğümüz ne yazık ki son dönemlerde büyük vurgunların yaşandığı bir yer olarak karşımıza çıktı. Ancak devlet bu düzene Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’nın hamleleriyle ‘dur’ dedi. Burada görev yapan muayene memurlarından 7 tanesinin bölge dışı tayinleri bizzat Yazıcı’nın talimatlarıyla gerçekleştirildi. Şunu da hatırlatmakta yarar görüyorum. Bana gelen bilgilere göre, Esendere’de kalan 3 muayene memurunun da bu işlerin içerisinde olduğu iddia ediliyor. Doğru mu? Yanlış mı? Bilemem. Bana gelen bilgi bu yönde doğrusunu- yanlışını bulmak devletin görevi. Benden söylemesi..

Yeni haber ve gelişmelerle tekrar birlikte olmak ümidiyle.. Esen kalın…

YAZARIN NOTU

1-) Hayali ihracatlar bir bir balon gibi patlıyor.. Peki! Aykut Onur Kalaycı soruyor; yapılan bu hayali ihracatlarda kullanılan naylon faturaları kim kesti? Kimin faturaları bunlar? Naylon fatura kesilirken, ne yüzdeyle fatura kesilmiş? Bu faturalara eminim ki yakında el atılır. Bakın o zaman ortaya neler çıkar neler..

2-) Televizyonların, internet haber portallarının özellikle de gazetelerin polis-adliye servisine bakan genç meslektaşlarımın heyecanını anlayabiliyorum. Onlarda gazetelerinin manşetlerini yazmak, adlarını duyurmak ve iyi bir gazeteci olmak istiyorlar. Ama onlardan bir ricam var! Örneğin son hayali ihracat olayında bir takım gazeteciler bu haberi kendilerinin ilk defa ortaya çıkarttığını iddia ediyorlar. El insaf LÜTFEN BİR KENDİ HABERİNİZİ YAZDIĞINIZ TARİHE, BİR DE BENİM BU OLAYI DUYURDUĞUM TARİHE bir bakın!! Lütfen rica ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum