1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İSTANBUL'UN KAÇAK SİGARA BARONLARI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İSTANBUL'UN KAÇAK SİGARA BARONLARI

A+A-

İSTANBUL'UN KAÇAK SİGARA BARONLARI

SİHİRLİ KONTEYNIRLAR

BU TORPİL ÇOK KONUŞULUR!

UNUTMAYIN ‘BAŞKA TÜRKİYE YOK!’

TÜRKİYE TARİHİ SEÇİME GİDERKEN…

 

Ülkemiz tarihi bir seçimin arifesinde.. 24 Haziran günü hem Cumhurbaşkanımızı, hem de ülkemizin yeni yönetiminin kimin elinde olacağına karar vereceğiz. Hazırlık ve çalışmalar son safhada. Önce vekil adayları, sonra da cumhurbaşkanı adaylarımız sahaya, milletin huzuruna çoktan çıktılar. Her aday ayrı ayrı kentlerde - ilçelerde seçilirlerse ne yapacaklarını anlatıyorlar.

Gazeteci olarak, elimden geldiğince bütün adayları dinliyorum. Hepsi özellikle geçim sıkıntısı içerisinde olan vatandaşlara yönelik projelerini ön plana çıkarıyorlar. Ekonominin iyiye gitmesi için verecekleri mücadeleyi anlatıyorlar. Şu herkesçe malum ki, ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bir yandan terör belasıyla verilen sıcak savaş, bir yandan da ayak oyunlarına karşı verdiğimiz soğuk savaş. Türkiye'nin tek şeye yani istikrara ihtiyacı var. Temennim odur ki, 25 Haziran sabahı güzel ülkem istikrara doğru gitmeye devam eder. Kim seçilirse seçilsin, kim kaybederse kaybetsin, bu ülkenin geleceği için çalışmaya ve elini taşın altına koymaya devam etsin. Unutmamalıyız ki, başka Türkiye yok, unutmamalıyız ki biz birlik olduğumuz sürece kimse vatanımıza zarar veremez.

KAÇAK SİGARA KALDIĞI YERDEN…

Çok yazdık, çok söyledik, çok uyardık ama nafile... Kaçak sigara dehşeti halen kaldığı yerden devam ediyor. Dehşet diyorum çünkü sen, ben, biz, siz, onlar herkes biliyor ki kaçak sigara olayının ardında bebek katili, Mehmedimin katili PKK var. Evet..! Sigara kaçakçılığı kaldığı yerden devam ediyor; sigara kaçakçılığının üssü İstanbul harıl harıl çalışıyor. Ha kimse bir şey yapmıyor mu derseniz, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ile gümrükte bir kaç dürüst çalışanın çabasını gözardı edemeyiz. Ama durur mu hiç sigara baronu habire rüşvet, habire dalavereyle işini götürüyor. Hem de bizimle dalga geçercesine.. İnanmıyor musunuz? Alın, işte okuyun, görün bakalım haklı mıyım haksız mı?

YİNE SİGARA - YİNE İSTANBUL

Haydarpaşa Gümrüğü'ne Dubai'den 5 konteynır gelir. Ama bu konteynırlardan ikisi sihirlidir. Sihirlidir çünkü bu iki konteynır her nedense hiç gümrüğe uğramadan, o kadar tedbirin, güvenliğin içinden, kimseye görülmeden el ele dışarıya çıkarlar. Sihirli iki konteynır gümrükten uçtuktan sonra kalan üç konteynır incelemeye alınır (Şaka gibi) Neyse devam edelim.

Üç konteynırı incelemeye alanlar, ne koca koca müdürler ne amirlerdir. Üç konteynır sadece bir gümrük gözetim memurunun dikkati sonrası kapıdan çıkartılmaz. Kapı fişinden şüphelenen memurcuk devlete girecek kazığı tek başına önlerken bizim iki sihirli konteynır da Haydarpaşa'dan Fener Alayı misali Ambarlı'ya getirilip bir depoya yerleştirilir. Ancak 3 konteynırı Haydarpaşa'da kaptıran kaçakçı bir kâbusu da Ambarlı'da yaşar. Yapılan bir ihbar sonucu Ambarlı'ya operasyon düzenleyen gümrük muhafaza ekipleri sihirli konteynırlara el koyar.

İŞTE BARONUN GÜCÜ...

Sevgili okur görüyorsunuz yaşanılanları.. Şimdi size avazım çıktığı gibi bağırıp sormak istiyorum: Allah aşkına bu işler birilerinden 'olur' alınmadıktan sonra o sigaralar konteynırlarla Türk limanına gelir mi? Gelen o konteynırlardan ikisi sihirli çıkar mı? Kaçakçı çetesinin LİDERİ ile lidere yardımcı olan BÜROKRATIN üzerine gidilebiliyor mu?

Ne desek ne yazsak boş. Ayıp oluyor, Mehmede yazık oluyor..Unutmadan bakın size sigara kaçakçısı baronun gücünü de anlatayım. Geçmişte, Ambarlı Gümrük Müdürü görevini yürüten kişi tam 5 konteynır kaçak sigara yakalar. Yakalar ama sen misin yakalayan!.. Çok ama çok kısa süre sonra bu müdürün yeri değiştirilir. Nasıl? Ne güç değil mi?

YOK, BÖYLE TORPİL!

Kanayan yaradır Türk toplumunda adam kayırma ya da halk dilinde torpil. Gücü olan, ağası, kadası, ağabeyi olan hep kullanır bunu. Ezilen hep gariban, fakir, fukara olur. Aptal hep akıllıyı geçer torpil olayında. Torpilin uygulandığı yer kamudur. Kamu kelime anlamıyla toplumsal, bir bütün vs. olsa da torpil kamuda bazı kişi veya kişilerin yararı için kullanılır. İşte size bir torpil örneği ya da hadi aşağıdan alalım bir torpil iddiası daha. Yanıyor yakarıyor mağdur  ‘Aman bunu haber yapın. Hiç olmazsa birileri ilgilenir’ diye. Belli ki çalmadık kapı bırakmamış derdine çare aramak için ama nafile. Medeti medyadan bekliyor sevgili torpilzede. Gönderdiği mailde yazılanlar tam bir ibretlik. Tam bir kepazelik. Buyurun...

KİMİNE 2 KİMİNE 8 SORU

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı içinde bulunduğumuz 2018 yılında çok şaibeli bir görevde yükselme sınavı yapmıştır. 10 Martta merkez ve taşra teşkilatındaki birçok unvan için yazılı sınav yapıldı. Nisan ayı içerisinde ise sözlü sınav yani mülakatlar yapıldı. İşte asıl sorun mülakatta ortaya çıktı. Mülakatta hiçbir standart söz konusu değildi. Kimi adaya iki soru soruldu, kimi adaya sekiz soru soruldu, kimisine öncekilerle birebir aynı sorular soruldu, kimisine farklı konulardan soruldu. Mülakat bitiminde herkeste oluşan ortak kanı; mülakatın formaliteden yapıldığı yönündeydi. Sonuçlar açıklandığında; yazılı sınav sonuçlarının hiçe sayıldığını, yazılı sınav sıralamasında son sıradan mülakata çağrılan adayın terfi ettirildiğini, buna karşın 100 tam puan alan üç adaydan ikisinin elendiğini, yazılı sınav sonucunda puan sıralamasında dereceye giren birçok kişinin elendiğini gördük.
 

PARTİLİ DE VAR HEMŞEHRİ DE

(personel.gtb.gov.tr/duyurular adresinde hem yazılı hem de sözlü sınav sonuçları mevcuttur)

Terfi ettirilen isimlerin tamamı bir şekilde hemşehri, parti, sendika, hatırlı iş adamı kanalları ile Bakanın danışmanlarına, Cumhurbaşkanının danışmanlarına ulaşmışlardır. Yapılan iş adalete, hakkaniyete sığmaz. Referans adı altında torpil bulan terfi etmiştir. Teşkilat kaynamaktadır, insanlar devlete olan inancını, güvenini yitirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanının ağzından liyakat, hak, hukuk gibi kelimeler dökülse de devlet teşkilatı kirlenmiş, çürümüştür. Lütfen yapılan bu haksızlığı haber yapıp tüm insanlara duyurunuz.

                             

- YAZARDAN SON DAKİKA NOTU -

HAYDARPAŞA GÜMRÜĞÜ’NDE POLİSİN KAÇAK SİGARA OPERASYONU

GÜMRÜKTE İŞLEMLERİ TAMAMLANAN BİR KONTEYNIRDA KAÇAK SİGARA YAKALANDI!

 

                            YAZARDAN FLAŞ NOT

MÜDÜRLER MAHKEME KARARIYLA BİR BİR DÖNÜYOR!..

GÜMRÜK MÜFETTİŞLERİNİN  HAZIRLADIĞI  RAPORLARLA, GÜMRÜK  MÜDÜRLÜKLERİ ALINIP ŞUBE MÜDÜRÜ YAPILAN MÜDÜRLER;  BÖLGE  İDARE MAHKEME KARARLARIYLA  MÜDÜRLÜKLERİNİ GERİ ALIYORLAR. AYRINTILAR İÇİN  YENİ YAZIMI BEKLEYİN!..

 

- Yazar Notu -

- İSTANBUL’UN ÖNEMLİ BİR GÜMRÜĞÜNDE ADLİ KOLLUKTA GÖREVLİ BİR KİŞİ, 15 TEMMUZ SONRASI BAŞTA KENDİSİ VE AİLESİ YURT DIŞINA NİÇİN ÇIKAMAMIŞTIR? SAKIN OLA FETÖ’DEN OLMASIN! BU DURUMU ACABA ANKARA BİLİYOR MU?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum