1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. KUMAŞ KAÇAKÇILIĞI ve ŞANTAJCILAR
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

KUMAŞ KAÇAKÇILIĞI ve ŞANTAJCILAR

A+A-

KUMAŞ KAÇAKÇILIĞI ve ŞANTAJCILAR

 

Eyüp Can Medin’in, Halkalı Gümrük Müdürü olduğu dönemde yapılan kumaş kaçakçılığını aslında ortaya çıkaran kurum İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Ekipleri’dir.

Elimde mevcut olan belgelerde Kaçakçılık İstihbarat elemanları yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde, Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nce Ç…..E Kurye Nakliyat Gıda Turizm Tekstil İnşaat Elektrik Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti. unvanlı firma adına tescilli 28.10.2008 tarih ve IM226119 sayılı Serbest Dolaşıma Giriş Beyannamesi ile 6004.90.00.00.00 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) numarasından beyan edilen 2570 kap 203.262,00 metre Örme Kumaş cinsi eşyaların tarife saptırılması yapılarak ithal edilebileceğinden şüphe edilmesi üzerine ilgili müdürlükçe oluşturulan ekiple eşyaların bulunduğu Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün denetimindeki U….Y Genel Antreposu’na gidilir. Ekipler, bahse konu eşyayla ilgili olarak evrak yönünden antrepoda geniş çaplı araştırma başlatırlar.

O araştırmadan elde edilen çok önemli bilgileri, sizlerle aşağıda paylaşmaya başlıyorum:

% 70.44 oranında damping vergisine tabi kumaş cinsi eşya R…R Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. adına beyan edilerek Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nden Halkalı Gümrük Müdürlüğü’ne aktarıldığı; daha sonra bu firma tarafından Ç…..E Kurye Nakliyat Gıda Turizm Tekstil İnşaat Elektrik Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti. unvanlı firmaya Halkalı Gümrüğü’nde devredildiği; kamyonette ve antrepoda bulunan kumaş cinsi eşyaların damping vergisine tabi eşyalardan olduğunun düşünülmesi üzerine orada bulunan kamyon şoförüne ‘daha önce bu kumaşların nereye götürüldüğünün’ sorulması üzerine, “bu mallardan bir sefer Tekstilkent A1 Blok No:6 Esenler adresine götürdüğünü gerekirse adresi gösterebileceğini”  beyan etmesi ile şoförle birlikte anılan adrese gidilmiş; dışarıdan pencereden bakıldığında kamyonetteki kumaşla aynı olması üzerine o dönemdeki Küçükçekmece Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı F.B. aranarak konu hakkında kendisine bilgi verilmiş; Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Şubesi görevlileri gerekli tedbirlerin alınması için savcıdan gereken izinleri alarak işlemleri başlatmışlardır.

Kaçakçılık Şubesi ekipleri, tüm bu işlemleri 31.10.2008 tarihinde ve saat:20.50’de Sefaköy-İSTANBUL’da tutanak altına almışlardır.

Aradan geçen kısa bir süreden sonra, Müsteşarlık makamından 24.11.2008 tarihli onayla Gümrük Başkontrolörü EROL AKYÜZ yukarıdaki bahse konu kaçakçılık olayını araştırmak ve incelemek üzere görevlendirilir.

Gümrük Başkontrolörünün 04.02.2009 tarih ve 26-329/2 sayılı soruşturma raporunda, olaya adı karışan muayene memurları suçlanmış ve daha sonra muayene memurları makamca açığa alınmışlardır.

Ama ne yazık ki, birinci dereceden sorumlu olan o dönemdeki Gümrük Müdürü Eyüp Can Medin’le ilgili olarak Gümrük Baş Kontrolörü topu Cumhuriyet Başsavcılığı’na atmıştır.

Gümrükte herhangi bir organize olmadan bu tip kaçakçılıkların yapılması mümkün görünmemektedir. İstanbul Kaçak İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Amirlerinden M.A. ve memurlarından A.A., S.T., Z.B., A.G., Y.D., Y.B., A.A.’nın üstün gayretleri olmasa idi bu kaçakçılıktan kimsenin haberi de maalesef olmayacaktı!!.

Değerli Okurlarım; www.etkihaber.com’da ÖZEL HABER bölümünde çıkan “İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Ekiplerinin ortaya çıkardığı Ambarlı Gümrüğü’ndeki Sigara Kaçakçılığı” haberimizde eksik yazılan Gümrük Muayene Memuru bölümünü düzelterek kısaca sizlere yeniden hatırlatmak istiyorum.

Bahse konu konteynırın muayene işlemlerinde görevlendirilen Muayene Memuru Ş.A.’dır. Bu ismi bazı okurlarım belki hatırlayabilirler; Gümrük Teftiş Kurulu Müfettişleri’nin 25.05.2007 tarih  1 sayılı raporunun 124.sayfasında, aynı zamanda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İDDİA: 2007/3541 nolu dosyanın 34.sayfasında  şüpheli olarak ismi geçen ve BAHAR adlı operasyonda davası halen süren kişidir. Böylesi bir şahsın, Ambarlı gibi çok kritik bir gümrükte görevlendirilmesi hakkında yetkililerin ne diyeceği ise, oldukça merak konusu!!..

 

İSTANBUL’da KENDİNİ GAZETECİ SANAN ZAVALLI ŞANTAJCILARA

Önce 5651 Sayılı Kanun’un 9. Maddesi’ne Bakın; Sonra Ortaya Çıkın!.

Birileri çıkmış ortaya, yalan yanlış ve hiçbir belge-bilgiye dayanmayan, tamamen Eski Teftiş Kurulu Başkanı’nın gazıyla hareket ederek, Gümrük Üst düzeyindeki kişilere çamur atmaya ve karalamaya devam etmektedirler.

Bu zavallıların, gerçekte hiçbir iş ve güçleri yoktur!. Devlete tek kuruş vergi vermedikleri gibi, hele bir tanesi de var ki; Hayali İhracattan dolayı Avcılar Vergi Dairesi’nde 1 Trilyon Vergi Borcu bulunmaktadır. Birde kalkmış bu şahıs, bakanlara bir takım mektuplar gönderip, “Dahilde işlemeyle kumaş kaçakçılığı böyle şöyle önlenir” gibilerinden akıllar vermeye de kalkıyormuş! Yahu, esas sen kendin bu kaçakçılığın tam içerisindesin!! Diğer bir zavallı da, kısa bir süre İstanbul’da bir televizyonda çalışmış; sağa sola tv.nin ortağı olduğunu pompalamış; tv.nin gerçekte sahibi ise bunu bir gün kapının önüne koymuş!! Bir dönemde, televizyon ithalatı işlemleriyle uğraşmış ve firmasının adı da EN Elektronik’miş. Başta kendisi ve ortaklarıyla ilgili olarak, Bakırköy 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde Kaçakçılık Kanunu’nun ilgili maddelerince davası halen daha sürmektedir. Orda burada ‘şöyle dürüstüz böyle dürüstüz’ diyeceğinize, önce yaptıklarınızın hesabını verin; sonra el içine çıkmaya yüzünüz olsun!! Gazetecilik bu kadar ucuz mu sizi gidi şantajcılar!..

Bakırköy’deki bu dosyanın tamamını, çok yakında tüm çıplaklığıyla ‘Özel Haber’ bölümünde www.etkihaber.com’da bulabilirsiniz.

NOT: Gerçek TV’de zaman zaman eleştirdiğim bölge amiri Halil Şaşmaz’ın gerçekte ailesinden birinin ciddi bir sağlık probleminden dolayı İstanbul’da kaldığını ve beni Halil Şaşmaz konusunda yanlış belge ve bilgiyle yönlendirenlerden dolayı kendisine bu eleştirileri yaptığımı belirterek; Ankara’da Personel Dairesi Başkanlığı’ndan aldığım bu bilgiden dolayı Halil Şaşmaz ve yakınlarından özür diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum