1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. MEÇHUL TIRLARIN HABUR RESİTALİ
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

MEÇHUL TIRLARIN HABUR RESİTALİ

A+A-

MEÇHUL TIRLARIN HABUR RESİTALİ

HABUR’DE 'ŞİFRELİ' SALLAMA

CEP YETMEDİ BİR DE AKSESUARI ÇIKTI!

SAKIN KOVBOYLUĞA ÖZENMEYİN!!

İSTANBUL ‘SALLAMA PUROLARI’ KONUŞUYOR..

-GAZİANTEP’TEN ŞANLIURFA’YA UZANAN BÜYÜK AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU-

Gündemim oldukça yoğun… Masamın üzeri adeta Çarşamba pazarı gibi! Bir yanımda kuyruklu yıldız gibi uzayan fakslar, bir yanda mektup yığınları, önümdeki bilgisayarda ise hala okunmayı bekleyen mailler. Şikâyetim yok! Bu manzara okuyucularımın bana olan güvenini, okunurluluk oranımın boyutlarını, yazılarımın yalan yanlış şeyler değil, ne kadar yerinde ve doğru olduğunun adeta bir göstergesi. Doğal olarak sizlere anlatmaya çalıştığım bu manzaranın içerisinden seçtim yeni yazılarımı.. Okuyun sizde görün bakalım masamın üzerindeki o tabloyu!..

HABUR’DA BÜYÜK BOMBA

Önce Habur Gümrüğü’nden başlayacağım yeni yazıma.. Habur Gümrüğü’ndeki iddia yenilir yutulur cinsten değil! Bana göre üst düzey gümrük yetkililerin hatta Maliye Bakanlığı yetkililerinin de hemen el atması gereken çok ciddi bir konu. İddia odur ki; Habur’da iki gümrük görevlisi 1.100 adet tırı kontrolsüz bir şekilde memleketin içerisine salıvermiş. ‘Tırların içerisinde ne var?’ derseniz işte o bu işin bilinmeyen kısmı. Ancak yıllarını gümrük teşkilatının içerisinde geçiren bendenize göre, çok büyük miktarda kaçak akaryakıt yurda girmiş!

Maille Bakan Hayati Yazıcı’yı uyarmış!..

Bereket olaydan haberi olan namuslu bir vatandaş, konuyu Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’ya mail ortamında bildirip böylelikle hem gümrüğün başını hem de Ankara’yı uyarmış! Hayati bey konuya hemen el atmış. Konunun incelenmesi için bir gümrük müdürü görevlendirmiş. Yeter mi derseniz naçizane görüşüm yetmez. Bence konunun derinlemesine araştırılması için, ek görevli gönderilmesi şarttır! Dile kolay tam bin 100 tır. İşin perde arkasında iki gümrük memuru görünüyor. Ancak eminim ve üzülerek yazıyorum ki, bu iş iki memurun yapacağı iş değil! Bu konuyla ilgili araştırmalarım sürüyor. Elime ulaşan bilgileri sizlere satır satır aktaracağım.

Diyeceksiniz ki, ‘bu işi yapan iki memura ne gibi yaptırımlar yapılmış ya da ne gibi cezalar verilmiş?’ İnanmayacaksınız ama bu memurlara sadece müdürlük emrine aykırı hareketten kınama cezası veriliyor. Yanlış okumadınız sevgili okurlar, bu iki tosunu sadece ve sadece kınamışlar.

ŞİFRELER KULLANILMIŞ!

Tarafıma olayla ilgili gelen mailde, önemli ve altı çizilmesi gereken bir konu da var. Onu anlatmadan geçemeyeceğim size. Maile göre, bu bin 100 adet tırın işlemlerini yapan memurlar ayrıca o gün orada görevli de değillermiş. Yani iddiaya göre; bu memurlar kendilerine devletçe verilen şifreleri kullandırarak tırları içeriye sallamışlar. Anlayacağınız olay gerçekten büyük ve vahim. İnsan ister istemez kendi kendine soruyor. Diyor ki, olay bu kadar büyükse sadece bir kişiyi görevlendirmek yetiyor mu? Memleketin kasasına yapışmış bu sülükleri bıçak sırtı ile temizlemek için örneğin niçin teftiş kurulundan müfettiş görevlendirilmez? Ya da şöyle diyelim. Niçin bu konuyla ilgili memurların bağlı olduğu kurumun müdürü görevlendirilir? Gelin de çıkın işin içinden. Anlayan varsa beri gelsin. Ortada cevaplanması gereken soru şudur:

Bu 1.100 tır, Türkiye’ye dolu mu giriş yapmıştır; yoksa boş mu giriş yapmıştır?

Eğer bu tırlar doluysa, yurda ne kadar mazot sokulmuştur?

Bunu muammayı çözecekler ya da bu sorunun cevabını bulacaklar müfettişlerdir. Haksız mıyım?

CEP YETMEDİ BİR DE AKSESUARI ÇIKTI!

İkinci konumda, birinci konu gibi oldukça ilginç! İddianın mevkii Ambarlı Gümrüğü!  Ben yazıyorum gereğini yapmak ise, size düşüyor sayın yetkili. İddia odur ki, Ambarlı Gümrüğü’nde cep telefonu aksesuarı ithalatıyla ilgilenen kişiler, 42.02’deki GTİP ile cep telefonu kılıflarını kilo üzerinden gözetime tabi olduğundan çanta kılıf silah muhafazası cep telefonu kılıflarını tarife saptırması ile bu eşyalar 39.23 ve 39.26 GTİP’den beyan edilerek gözetimden kaçırılmaktadır.

Öte yandan gümrük kanununun 57. Maddesi’nde belirtildiği gibi, cep telefonu aksesuarı olarak beyan edilen eşyaların orijinal olup olmadığı tespiti yapılması gerekirken; tespit yapılmadan yan sanayi ürünleri orijinal gibi ithal edilmektedir. O yüzden mesela bazı ünlü markaların orijinali diye Çin çakması malı piyasaya sürülmektedir. Bir de bu ithalatla uğraşan bazı uyanıklar, Ambarlı Gümrüğü’nün bu konunun üzerine gitmesi üzerine bu işleri kendi firmalarından değil, kendilerini kurtaran firmalar aracılığıyla yapmaktadırlar.

Gümrük Muhafazadan Başarılı Operasyon

Gümrük muhafaza genel müdürlüğüne gelen bir ihbarı değerlendiren GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü’nün Şanlıurfa’da gerçekleştirdikleri büyük akaryakıt operasyonundan dolayı emeği geçen tüm personeli buradan tebrik ediyor ve başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum