1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. MERSİN'DE İŞLER FİFTY-FİFTY / TAREKS VURGUNUNDA AYRINTILAR
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

MERSİN'DE İŞLER FİFTY-FİFTY / TAREKS VURGUNUNDA AYRINTILAR

A+A-

MERSİN'DE İŞLER FİFTY-FİFTY

- TAREKS VURGUNU’NDA AYRINTILAR -

DÜN FİFTY BUGÜN FİFTY RÜŞVETÇİNİN KARNI ŞİŞTİ!

MERSİN'DE GİDEN GELENİ ARATACAK MI?

ŞEYTAN ÇARPAR VALLAHİ...

 

Vallahi de billahi de aha yukarıda yazdığım gibi... Mersin'de işler dün fifty (50) bugün de birileri dur demezse yine fifty (50)... Yani fifty-fifty.. Rüşvetin, aymazlığın, vurdumduymazlığın, görevi savsaklamanın haddi hesabı yok! Soruyorum... bağırıyorum... Neredesiniz Sayın Bakan, neredesiniz sayın bakan yardımcıları, genel müdürler, teftiş kurulu başkanı... Bakın bir daha yazıyorum Mersin'de işler fifty-fifty. Dün fifty eğer yazımı dikkate almazsanız bugünde fifty.

GÜNAHI BOYNUNUZA

Bakın günahı boynunuza.. Mersin Gümrüğü'nde iyi işler yapılmıyor! Hani söyleyecek olursak, gümrük dün neyse bugün de o. Nasıl mı? Hadi ben yazayım sizde gerekeni yapın bir zahmet..

Mersin Gümrüğü’ne yurt dışından bir konteynır gelir. Mersin Gümrüğü'ne Ö.L. adlı firmanın ibraz ettiği 19330100IM017552 numaralı beyannamede ürünün pilli el feneri olduğu belirtilir. Oysaki fenerlerin tamamı şarjlı el fenerleridir. Ancak şarjlı el fenerleri, basit bir mevzuat ve beyan oyunu ile pilli fenerlere dönüşür. Eee ne olmuş yani demeyesiniz sakın bana.

Bakın sayın yetkililer sevgili okurlar, fenerler öncelikle TAREKS uygulamasından kaçırılmıştır. TAREKS almasa ne olur derseniz aynen şu olur: Fenerlerin ithal işlemi sırasında, Gümrük Kanunu 235/1/C hükümleri uygulanacakken, gümrük vergileri alınacakken, söz konusu firmaya iki kat ceza kesilecekken, bu işlemler ayak oyunlarıyla devletin zararına ve kaçakçının yararına dönüştürülmüştür. Gemi ünlü sanatçı Hümeyra'nın 'Sessiz Gemi' şarkısında söylediği gibi limandan sessizce ayrılır. Söz konusu olayda heyet tespiti yapıldı mı? Hayır...! KİM ekipleri işe baktı mı? Hayır...! Alın size birinci Fifty.. Anladınız onu..

TAREKS VURGUNU’NDA AYRINTILAR

Değerli okurlarım, TAREKS vurgununda ayrıntılar ise şöyle:

Türkiye’de hiçbir satıcı tek model çekmez bir kontyenırda birden fazla model olur dolayısı ile her bir model için TAREKS başvurusu yapmanız gerekir. Bunu anlamak için, konteynır Ambara sevk edilmelidir. Beyannamenin kıymetini de dikkate aldığınızda bu eşyaların TAREKS alamayacağını sağır sultan bile bilir.

Gümrük Müdüründen beyanname saklandı mı? Eşya tam tespit için ambara neden alınmadı? KİM ekipleri neden inceleme yapmadı? Ankara’da Komuta Kontrol Merkezi neden mail atmadı?

Bu açıklamalar da tatmin etmediyse, 1.5 yıl önce aynı firma ve aynı eşya için Ankara Kaçak Daire Başkanı bir sabah Mersin Gümrüğü’ne çıkarma yapmış; dönemin muayene memurlarının kırmızı hat tam tespit beyannameye ait konteynırı indirmeden orijinal mühürle yurda soktuklarını tespit etmedi mi? Cevap tabii ki Evet. Değişen bir şey var mı tabii ki Hayır! O olayda Gümrük Müdürünün yeri değişti mi? Cevap Evet.

Yazımı okuduktan sonra, kendileri de zaten sürekli takip halinde olan emniyet mensupları konuyla ilgili olarak detaylı araştırmaları yapmaktadır. Kendilerine hassasiyetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

BAKIN KAPANIYOR 18'İNDE 18'İNDE..

Bakın uyarıyorum, bu beyanname 18 Nisan 2019’da kapatılacak! Eğer bu olaya acil mücadele etmezseniz, ikinci fifty de yerine gidecek. Olay da tam şu şekilde; Öfff, öff, her yeri akıyor Mersin Gümrüğü'nün... Mersin Gümrüğü'ne 19330100IM018093 beyanname ile su pompası beyanı sunulur. Yine ayak oyunları, küçük kalem oynatmaları ile valf olur mu sana su pompası.. Olur, olur gümrük kapısının adı MERSİN olursa bal gibi de olur! Soralım sorularımızı bu olayda da: Müdürlük heyeti var mı? Hayır...! Bölge müdürlüğü riski var mı? Hayır...! Haydi, haydi sayın yetkililer duyurmak benden gerekli hamleyi yapmak sizden. Bakın ne diyorum Mersin'de işler fifty-fifty. Yarın geliyor ikinci fifty....

ŞEYTAN ÇARPAR VALLAHA...

ETKİHABER'e dolayısıyla bana 'dur' diyen 'aman yapma-yazma' diyen ağabeyleri-ablaları geçen yazımızda yazdık. Bu ricacı ağabeyler ve ablalara bugünlerde yenileri de eklendi. Ağalar, Beyler... diyorlarmış ki bazı tanıdıklara; 'Aman sen onu tanırsın. Yazmasın, dokunmasın bize' Hem de nerede diyorlarmış biliyor musunuz? Mezarlıkta...! Bir cenaze töreninde.. Bazı gümrük yetkililerine.. Bak şimdi vallahi şeytan çarpar sizi.. Mezarlıkta, hem de kul defin ederken söylenecek söz mü bunlar! Vallahi şeytan çarpar sizi. Ha o çarpmazsa da ben!..

Buradan yüksek sesle söylüyorum. Araya kimi, kimleri koyacaksanız koyun ama ben tüyü bitmemiş bebenin hakkını yiyen, devletin kasasını hortumlayan unvanı, titri vs. ne olursa yazmaya devam edeceğim. Duyurulur.

- YAZARDAN DİP NOT -

Sevgili okurlarım, MERSİN GÜMRÜĞÜ ile ilgili olarak yakında çok büyük bir dosyanın kapağını daha aralayacağız!..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum