1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. NURULLAH EREM BEYİ KİM NİHAYETE ERDİRDİ?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

NURULLAH EREM BEYİ KİM NİHAYETE ERDİRDİ?

A+A-

NURULLAH EREM BEYİ KİM NİHAYETE ERDİRDİ?

YOK BÖYLE BİR TERFİ! HEM SUÇLU, HEM GÜÇLÜ

Ben yazayım da siz nereniz ile gülerseniz gülün ya da alın şapkanızı önünüze 'olur mu böyle bir şey' diye kendi kendinize sorular sorun.. Karar sizin..

Devlet içerisinde bir atama skandalından söz edeceğim size. Hem de ne skandal! Devletten maaş alacaksın, alengirli işlere bulaşacaksın, devlet durumu çakınca da sıkılmadan devlete dava açacaksın ama bu arada müdür yardımcısıyken, müdürlüğe, hatta bölge müdürlüğüne atanacaksın. Yok böyle skandal, yok böyle atama! Bakın dinleyin:

AH BEYEFENDİ AH!

Efendim yazımın kahramanı Nurullah Erem Bey... Sayın Nurullah Erem  halihazırda Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü. Olay ise, Erem'in daha Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne ermediği dönemde başlıyor. O zamanlar yani hikayenin start aldığı dönemde, Halkalı Gümrüğü'nde EGR Servisinden sorumlu müdür yardımcısı olan Nurullah Erem bey bir şirketin tescil ve onay işlemlerini yaparken noksan teminatlar nedeniyle serbest dolaşıma giriş beyannamesinden kamu zararına sebebiyet verir. Söz konusu şirketin, ticari işlerini yüzde yüz teminata bağlaması gereken Nurullah Erem Bey ve servisinde çalışan görevliler her nedense bu şirketten yüzde 10 teminat alır. Ah beyefendi ah.. Devam edelim.

TEMİNATTA DAMPİNG YAPMIŞ HER NEDENSE?

Efendim Nurullah Erem bey, seri sonu mağazaları gibi teminatta damping yapınca eee devlette keriz değil ya fakirin-fukaranın kursağından geçecek paranın peşine düşer. Hemen Nurullah Erem beyin damping anlayışına karşı müfettiş görevlendirilir. Müfettiş incelemesi, işte gümrüğün üst düzey yetkililerinin incelemeleri falan filan Erem kusurlu bulunur. Denilir ki 'gel kardeşim sen bu kamu zararını öde' İşte bu söz Nurullah Erem beyi çok kızdırır. Alır eline iki A-4 beyaz kağıdı ver elini İstanbul Adliyesi. Basar davayı ekmek yediği devletine (İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü). Dava bakılır  nihayetinde 26/04/2018 tarihinde İstanbul 4. İdare Mahkemesi Türk Milleti adına kararını oy birliği ile verir. 

Mahkeme heyeti Nurullah Erem Beyin Halkalı'da henüz müdür yardımcısıyken, bir tekstil şirketinin DİİB işinde yüzde yüz teminata bağlaması gereken işi yüzde 10 dampingle bağlamasının suç teşkil ettiğini, ortada kamu zararı olduğunun altını çizerek şöyle der:

KARAR YAZISINDAN

"Kaldı ki davalı idare tarafından sunulan bilgi ve belgelerden, ödeme davetinde belirtilen süre içerisinde davacı tarafından herhangi bir ödeme yapılmaması üzerine genel hükümlere göre davacı aleyhine Küçükçekmece 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2016/10 esasına kayıtlı alacak davası açıldığı görülmekte; işlemin mahiyeti itibariyle işin esasının incelenmesi olanaklı değildir." Yani diyor ki, mahkeme Nurullah Erem bey İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne dava açmış ama hakkında devlet yüzde 10 damping yaptığı gerekçesiyle alacağını istiyor böyle bir şikayet olur mu diyor. Velhasıl mahkeme asıl sonuç olarak şunu yazıyor: (Büyük harflerle yazmışlar ve bende öyle yazacağım) 

'DAVANIN İNCELENMEKSİZİN REDDİNE....'

İŞTE BÜTÜN BUNLAR OLURKEN..

Evet sevgili okurlarım, evet işte bunlar olurken neler oluyor biliyor musunuz? DİİB'de damping modeline geçen, devlet 'var kamu zararı' deyince soluğu mahkemede alan bizim Nurullah Erem Bey, müdür yardımcılığından müdürlüğe sonra ver elini Antalya Bölge Müdür Yardımcılığı'na en son olarak da Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne getiriliyor. 

Oysaki;

Birr- Bir kamu görevlisi müfettiş soruşturmasında iken terfi alamaz!
İkii- Bir kamu görevlisi kendi kurumu ile davalık olursa terfi alamaz!
Üç-. Bir kamu görevlisi devleti zarara uğrattı ise terfi alamaz!

KİMLER ERDİRDİ SİZİ BU GÖREVLERE?

Şimdi bırakalım Nurullah Erem beyi. Ben bu olayda iki sorunun yanıtını arıyorum.
Bunlardan birincisi, devleti zarara uğratan, kurumuna, devlete dava açan Nurullah Erem beyi kim veya kimler bir yerlere erdirdi?
İkincisi de, söz konusu olayda devletin kaybı olan binlerce lira nasıl ödenecek? 
Devam edeceğiz bu rezalete....

 

-İŞTE İSTANBUL 4. İDARE MAHKEMESİ'NİN NURULLAH EREM İLE İLGİLİ KARARI-

img533.jpgimg534.jpgimg535-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum