1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. KIRMIZI ET VURGUNU’NDA BİLİRKİŞİ SKANDALI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

KIRMIZI ET VURGUNU’NDA BİLİRKİŞİ SKANDALI

A+A-

- KIRMIZI ET VURGUNU’NDA BİLİRKİŞİ SKANDALI -

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ K. IRAK

TÜRKİYE DÖNÜM NOKTASINDA!

DİLİM VARMIYOR AMA BÖYLESİ ANCAK TÜRKİYE'DE OLUR

‘KAHRAMAN MURAT’ ÇİFTLİĞİNDE BİLİRKİŞİ BİLMEZLİĞİ

 

“KUZEY IRAK'A GİRECEĞİZ!”

Sevgili okuyucularım; sizlere bir yandan Mersin'deki bilirkişi skandalını yazarken bir yandan da gözüm televizyonda, Kuzey Irak'ta yaşanan son gelişmeler izlemeye ve not etmeye çalışıyorum. Arkasına mikser Amerika'yı alan Barzani denen uşak bölgeyi aldığı referandum kararıyla adeta ateşten bir coğrafyaya çevirdi. Referandumu ertelemeyen Barzani, Türkiye'yi karşısına aldı. Peki, referandum yapılırsa ne olur? Benim görüşüme göre Türkiye K.Irak'a girer. Oranın yalnız Kürtlerin değil ayrıca Türklerin, Türkmenlerin toprağı olduğunu hem Barzani'ye hem de bölgeyi kaşıyan ABD'ye bunu gösterir. Evet! Türkiye tam anlamıyla kritik ve sıcak günler yaşıyor belli ki bunun daha fazlasını önümüzdeki süreçte yaşayacak gibi. İşte bu süreçte yapılacak en güzel şey başta bütün siyasi partiler olmak üzere kurtuluş savaşı efsanesi yazmış halkımızın birbirine kenetlenmesidir. Yapacağımız tek şey budur! Devlet ve belki de orada canını teslim edecek MEHMETÇİK yalnız ve yalnız sizden bunu beklemektedir.

Dilim varmıyor söylemeye, elim varmıyor yazmaya...

'Bu olay ancak Türkiye'de olur' demeye utanıyor sanki ben yapmışım bu skandalı gibi yüzüm kızarıyor. Nasıl yaparlar bu yanlışı, nasıl bu ülkeye adeta ihanet ederler anlamakta güçlük çekiyorum. Kırmızı ette yaşanan skandalı hatırlarsınız sevgili okurlarım.

Hani şu kırmızı etlerin antrepolardan buharlaşıp tencerede çoktan haşlama olduğu, buharlaşan kırmızı etlerin beyaz ete dönüşüp tavuğa dönüştüğü Mersin'de ki o skandalı. O dönemin bölge müdürü şimdinin FETÖ’den tutuklanan ve meslekten çıkartılan Murat Kahraman zamanında yapılan müthiş vurgunu...

Biliyorum olayın üzerinden yıllar geçti ama skandalın ardı arkası bir türlü kesilmiyor. Kesilmeyince de kalemimden sadece üzüntü-şaşkınlık eh tabi birde isyan damlıyor...

ÇİÇEKLER VERİLİR GÖZ BOYAMA YAPILIR!

Anlatayım, anlatayım da sizler de okuyun, sizler de şaşırıp kalın...

Et Skandalı önce Etki Haber’de yayınlanan yazılarımla, sonra da ulusal basında yapılan manşetlerle ortaya çıktıktan sonra bakanlık harekete geçer.

Dönemin bakanı soluğu Mersin'de alır. Bakan bey, dönemin bölge müdürü Murat Kahraman tarafından devlet töreniyle karşılanır, çiçekler verilir, ikramda kusur edilmez vs. Olayı soruşturmak üzere müfettişler görevlendirilir, basına açıklamalar yapılır 'işin üzerindeyiz' diye vs..vs..  Dosya doğal olarak Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilir. Dosyayı inceleyen kaçakçılık savcısı, kaçakçılık suçlarına bakan Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davayı açar. Dava süreci sanık, tanık ifadeleri ile devam ederken mahkemeye heyeti konu ile ilgili bilirkişi raporu da oluşturulmasını, bunun için üç kişiden oluşan bilirkişi heyeti oluşturulmasına oy birliği ile karar verir. Mahkemenin aldığı karar doğrultusunda üç kişilik bilirkişi heyeti oluşturulur.

İŞTE O SKANDAL İSİM

Bilirkişi heyetinin adları aynen şöyle geçirilir kayıtlara: Sinan Bulut, Abdülbaki Şimşek ve Koray Temizkan. Ancak nedense Sinan Bulut ve Koray Temizkan bilirkişiliği kabul etmezler ve heyetten ayrılırlar. Bu gelişme üzerine Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi bilirkişilikten ayrılan iki kişinin yerine Fikret Ünsal ve Doğan Kanmaz adlı kişileri atar. Yeni bilirkişiler yemin ettikten sonra dava ile dosyalarda kendilerine verilir. Ancakkkk Doğan Kanmaz ismi Mersin'deki mahkemelere pek yakın bir isimdir.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kaçak et skandalında bilirkişi olarak atadığı Doğan Kanmaz aynı adliyede 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2017/119 sayılı iddianame ile yargılanan kırmızı et kaçakçılık davasının şüphelilerinden yetkilendirilmiş gümrük müşaviri Muhsin Kın ile ortak Mert Denetim Danışmanlık ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği'nin hem ortağı hem en büyük hissedarıdır.

SKANDALA DEVAM EDELİM..

Devam edelim skandala... Türkiye'yi sarsan et skandalı davasında mahkemenin sonucuna direkt olarak etkileyecek bilirkişi raporunu hazırlayacak olan Doğan Kanmaz'ın büyük hissedarı olduğu ve Mert Gümrük Müşavirliği de sabıkalıdır. Çünkü 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kaçakçılık suçuyla yargılanan Muhsin Kın yani şirketin diğer ortağı iddiaya göre et kaçakçılığını Mert Gümrükleme üzerinden gerçekleştirmiştir. Yine 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki iddianameye tetkik edildiğinde iddianameyi hazırlayan savcı iddianamesinde sadece Muhsin Kın adını geçirmiş, Muhsin Kın'ın kaçakçılık yaptığı iddia edilen  Mert Gümrükleme ve şirketin büyük hissedarı Doğan Kanmaz'ın adını iddianamede hiç geçirmemiştir. Şaşırmayın, dedik ya burası Türkiye diye..

DEVAM DEVAM SKANDALLAR ZİNCİRİNE.......

Yine Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kaçak et dosyasına baktığımızda bu dosyada adı geçen kişilerin, şüphelilerin, örgüt kurucularının, örgütü yönetenlerin, örgüt üyelerinin büyük bir çoğunluğunun, Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan dava ile aynı şahıslar olduğu gün ışığı gibi aşikârdır. Her iki dosyada da yaptığım incelemede zanlıların 3’te ikisi her iki dosyada da sanık durumundadır.

Bilirkişi olarak atanan Doğan Kanmaz 14 Ekim 2011 tarih ve 7921 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi ile Mert Denetim Danışmanlık ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Limited Şirketine ortak olmuştur. Söz konusu et kaçakçılığının suç tarihi iddianameye göre 2014'tür. Kaçakçılık Doğan Kanmaz adlı bilirkişinin, Mert Gümrükleme de ortak olduğu tarihte yapıldığı açık ve net olarak görülmektedir.

NE DİYEYİM SEVGİLİ OKURLARIM;

Hal böyleyken sevgili okurlarım; bir kaçakçılık olayına karışmış kişinin kurmuş olduğu şirketin en büyük hissedarının, benzer bir kaçakçılık dosyasına bilirkişi olarak atanması akıl tutulması, hayret verici ve düşündürücüdür. Skandal, dedim ya yazmak istemiyorum diye 'Böylesi bir olay ne yazık ki ancak' Türkiye'de olur'  dedirten cinstendir.

"İŞTE O BİLİRKİŞİ BELGESİ"

 

 

img043-(1)-001.jpg

..........................................................................

Sayın Gümrük Müfettişi Vehbi GÜNAYDIN’ın Mersin’de ortaya çıkartılan et kaçakçılığı ile ilgili hazırlamış olduğu raporda, Mert Denetim Danışmanlık ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Ltd. Şirketi’nin ortağı Muhsin KIN’ın konuyla ilgili ifadesine başvuruyor ama şirketin diğer ortağını sormayı unutuyor herhalde diyerek belgeyi paylaşıyorum. Bu et kaçakçılığı inanın daha çok su götüreceğe benziyor!!

img132.jpg

img133.jpg

.........................................................................................................................

 

DEĞERLİ OKURLARIM, 18 AĞUSTOS 2015 TARİHLİ YAZMIŞ OLDUĞUM  ‘OYUNUN ADI GLOBAL TEMİNAT’ BAŞLIKLI YAZIMI BİR KERE DAHA OKUYUN! OKUYUN Kİ NE KADAR HAKLI OLDUĞUM ANLAŞILSIN VE BU KONU İLE İLGİLİ OLARAK GÖREVLENDİRİLEN MÜFETTİŞLER HANGİ BÖLGE MÜDÜRLERİNE CEZA TEKLİFİNDE BULUNMUŞLAR? OLAYLARIN GEÇTİĞİ GÜMRÜKLERDEKİ MÜDÜRLERE CEZA TEKLİF ETMİŞLER Mİ? İŞTE BU KONUNUN TÜM AYRINTILARINI DA YİNE İLERLEYEN GÜNLERDEKİ YAZILARIMDA BULABİLİRSİNİZ!!

http://www.etkihaber.com/oyunun-adi-global-teminat-1085yy.htm

 

YAZARIN NOTLARI

1-) İSTANBUL’UN HANGİ GÜMRÜKLERİNDE, BAŞKA MAL ADI ALTINDA ELEKTRONİK SİGARA İŞİ YAPILIYOR?

2-) ERENKÖY GÜMRÜĞÜ’NDEN YAPILAN İHRACATLARA DİKKAT DİYORUM. AYRINTILARINI YENİ KÖŞE YAZILARIMDA BULACAKSINIZ!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum