1. YAZARLAR

  2. Baki ŞİMŞEK

  3. GÖNÜLLERDE BAHAR VAR, UMUT VAR…
Baki ŞİMŞEK

Baki ŞİMŞEK

ETKİHABER
Yazarın Tüm Yazıları >

GÖNÜLLERDE BAHAR VAR, UMUT VAR…

A+A-

GÖNÜLLERDE BAHAR VAR, UMUT VAR…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilen önemli bir gündür. Aynı zamanda Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiş, çocukların bayramı olarak kutlanır.

Benim için 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, milli iradenin tecelli ettiği anlamlı bir gündür. Çocuklara adanmış olması da geleceğe, barışa, kardeşliğe verilen önemi simgeler.

Bu bayram, bağımsızlık ve demokrasi mücadelesini, Atatürk'ün çocuklara ve gençlere olan inancını hatırlatır. Dünyanın farklı ülkelerinden çocukların bir araya gelmesi de 23 Nisan'a evrensel bir boyut kazandırır.

Özetle 23 Nisan bana ulusal gururu, çocuklara verilen değeri, barış ve kardeşlik ideallerini çağrıştırır. Türkiye'nin en önemli bayramlarından biri olarak, milli egemenlik fikrini ve cumhuriyetin kuruluş felsefesini yansıtır.

"23 Nisan" adlı şarkıyı hatırlıyor musun? Sözleri Şinasi Özsoylu tarafından yazılmış, müziği ise Erdoğan Okyay tarafından bestelenen bir çocuk şarkısı. 

"Bugün 23 Nisan,
Neşe doluyor insan,
Gönüllerde bahar var,
Gözlerde nur var.

Bugün 23 Nisan,
Hep neşeyle doluyor can,
Çocuklara armağan,
Bu mutlu bayram."

Bu şarkı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu, sevincini ve anlamını yansıtan, çocuklar tarafından sıklıkla söylenen bir şarkı. Bayramın neşesini, bahar coşkusunu ve çocuklara verilen önemi vurgular. 

Sevgili Büyükler, 

Bugün 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocuklarımız, gözlerinde pırıltılar, yüzlerinde gülücüklerle bu anlamlı günü kutluyor. Onlar için bugün, oyunlar oynayıp, şarkılar söyleyip, arkadaşlarıyla gülüp eğlenecekleri bir gün. Henüz ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi sıkıntıların farkında değiller. Onlar, sadece çocukluklarını yaşıyorlar, neşeyle oynuyorlar.

Peki ya biz büyükler? İçinde bulunduğumuz bunalım günlerinde nasıl neşelenebiliriz? Ülkemizin geleceği için endişe duyarken, geçim sıkıntısı yaşarken, siyasi belirsizliklerle boğuşurken bu bayramı nasıl kutlayabiliriz?

Belki de bugün, tüm bu sorunları bir kenara bırakıp, çocuklarımızın penceresinden bakmayı denemenin tam zamanı. Onların umutla parlayan gözlerinden, kahkahalarla dolu seslerinden ilham almak, bize de iyi gelebilir. Çocukların masumiyeti ve saflığı, bizlere hayata dair unuttuğumuz güzellikleri hatırlatabilir.

Evet, sorunlarımız büyük ve gelecek belirsiz olabilir. Ancak bugün, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günde, onların neşesine ortak olmak, geleceğe olan inancımızı tazeleyebilir. Çocuklarımızın mutluluğu, bizim için bir motivasyon kaynağı olabilir.

Bugün onlarla birlikte gülüp oynayalım, şarkılar söyleyelim. Onların hayallerine kulak verelim, umutlarına ortak olalım. Belki de içimizdeki çocuğu yeniden keşfetmenin tam zamanıdır. Çocukların dünyasına adım atarak, hayata onların penceresinden bakarak, biraz olsun rahatlamayı deneyebiliriz.

Sevgili büyükler, bugün çocuklarımız için, onların geleceği için el ele verelim. Onlara daha güzel bir dünya bırakmak için çabalayalım. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günleri, birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanalım. Çocuklarımızın umutlarına sımsıkı sarılalım ve onların ışığında yolumuza devam edelim.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için her şeyin daha güzel olacağına yürekten inanıyorum. Onların neşesi, bizim de neşemiz olsun. Bugünü ve geleceği, el ele, umutla inşa edelim.

Umarım bu 23 Nisan, tüm zorluklara rağmen, çocuklarımız ve geleceğimiz adına umut dolu, neşeli ve birlik içinde geçer. Bayramımızı yeniden kutluyorum. Çocuklarımızın gülücükleri hiç solmasın, umutları hiç tükenmesin. Hep birlikte daha aydınlık yarınlar diliyorum.

Sevgi ve umutla...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.